Когато температурите се повишат,използваmeплуването като спасение от жегата. Но то

...
Когато температурите се повишат,използваmeплуването като спасение от жегата. Но то
Коментари Харесай

Плуването е идеална тренировка за цялото тяло


Когато температурите се покачат,

използваme

плуването
като избавление от жегата. Но то е и страхотна подготовка за цялото тяло.

Здравните специалисти от Калифорнийския университет, Бъркли, дефинират плуването като "идеалният метод да останем във форма ".

Плуването натоварва сърдечния мускул и е доста добра кардио подготовка . Специалистите настояват, че то е извънредно уместно за сърдечно-съдовата система, защото усилва сърдечния темп и развива белите дробове, без да „ стресира “ останалата част от тялото.

Този тип спорт е доста походящо и за деца, които минават през натоварен напредък, както и за за хора с увреждания или с хронични болести, като артрит и болки в гърба. Освен това безтегловността във водата оказва помощ за отбягване на пострадвания и облекчава натоварванията върху ставите.

Идеалното упражнение е за колената, бедрата и гърба. Помага при артрит да вземем за пример, като облекчава болката.

Има предимство и в облекчаването на напрежението . Водата е един от най-ефикасните антистресови фактори

и това е потвърдено. То ни

зарежда с доста сили и позитивна сила. Само няколко обиколки на басейна доста усилват количеството на ендорфини в мозъка, като по този метод се подтиква дневната сила.

За хората с наднормено тегло също е доста ефикасно, защото след плуване апетитът понижава доста, тъй че отслабването става доста по-лесно. Хубавото при този спорт е, че съпротивата на водата е 10 пъти по-голяма от съпротивата, която оказва на нашето тяло въздухът. Това е съществена причина да горим доста калории – повече от 25% спрямо всеки различен спорт.

Свързани публикации.. Плуване или тичане – кое гори повече калории? 0 2 метода, по които плуването подкрепя мозъка 0 Плуването замества тренировките с ред спортни уреди 1

Други изгоди за здравето, включват:

потиска признаците на астма усъвършенства

гъвкавостта на тялото покачва тонуса при плувците има до 50% по-ниска смъртност възстановителните свойства на водата водят до изчистване и изглаждане на кожата усъвършенства работата на дихателната система възстановява кръвното налягане и подобря кръообръщението

Плуването е най-ефективният сложен спорт, който развива всички мускули . Казват, че в никакъв случай не е късно човек да се научи на този спорт, точно тъй като няма никакви ограничавания за възраст и тегло. Водещо е желанието.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР