Когато става въпрос за Република Северна Македония (РСМ) разминаването в

...
Когато става въпрос за Република Северна Македония (РСМ) разминаването в
Коментари Харесай

Професор предупреди за антибългарската пропаганда в Скопие

Когато става въпрос за Република Северна Македония (РСМ) разминаването в позициите на политиците не е от през вчерашния ден. В него се появяват изненадващи реплики и излиза наяве, че има напрежение, съобщи пред БНР проф. Ангел Димитров, съпредседател на Смесената българо-македонска комисия по исторически и просветителни въпроси.

Той акцентира, че към момента я няма онази смяна, която допуска сигурност и доверие сред двете страни. „ Когато става въпрос за РСМ, би трябвало да сме напълно наясно, че има трайни български ползи, които не може с лека ръка да бъдат жертвани в името на мислени далечни цели “, сподели професорът.

Димитров напомни, че „ пропагандната машина в Скопие по отношение на България работи без почивен ден “. „ Ако няма мотиви, те се измислят. Но да се употребява бруталната експанзия на Русия в Украйна за антибългарски нападки е висш цинизъм. Той е стимулиран от историческата неначетеност на създателите, които приказват тези неща. Да сравняваш България с Русия, да наричаш България денационализатор и геноцидна страна е пропагандно безумство “, възмути се проф. Ангел Димитров.

По думите му на преброяването в Северна Македония не може да се гледа като на изцяло достоверна интервенция, която да дава ясна картина. „ За мен даже броят на преброените хора не дава отговор на този на действително живеещите в страната. Смущаващо е, че на фона на толкоз хора с българско поданство, едвам толкоз малко хора са декларирали идентичността си “, сподели Димитров.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР