Когато става дума за британското кралско семейство, някои членове са

...
Когато става дума за британското кралско семейство, някои членове са
Коментари Харесай

Принц Едуард, най-малкият син на Кралицата

Когато става дума за английското кралско семейство, някои членове са по-видими от други. Например, всеки познава починалата кралица Елизабет, крал Чарлз и по-младите кралски особи като принц Хари и принц Уилям. Но някои може да се изненадат да научат, че кралицата и принц Филип в действителност имат четири деца: крал Чарлз, принцеса Ан, принц Андрю и принц Едуард. И четиримата вървяха зад ковчега на майка си, до момента в който той пътуваше от Бъкингамския замък до Уестминстър Хол, където тя ще лежи до погребението в понеделник, 19 септември.

Ето всичко, което би трябвало да знаете за сина на кралицата, принц Едуард, граф на Уесекс.

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Stephen Farrell (@stephenfarrell1975)

Той е най-малкият наследник на кралицата

Принц Едуард е роден на 10 март 1964 година Той се ражда като трети в линията за заместничество на трона, след двамата си по-големи братя, принц Чарлз и принц Андрю и по-голямата си сестра принцеса Ан. Сега, след гибелта на кралицата, той е 14-ти в реда на заместничество.

В момента Едуард има купите граф на Уесекс и граф на Форфар, в допълнение към принц

При брак кралските принцове постоянно получават херцогство от монарха; все пак, в деня на сватбата на Едуард, той получава купата граф на Уесекс. Очаква  се, че той ще одобри купата на татко си херцог на Единбург. През март 2018 година той също получи купата граф на Форфар, която да употребява в Шотландия, като подарък за рождения ден от майка си.

Принц Едуард е женен за графиня Софи, родена Рис-Джоунс

Едуард е единственият от неговите братя и сестри, който не се е развел. Той се ожени за Софи Рис-Джоунс през юни 1999 година на относително скромна, по кралските стандарти, церемония в параклиса " Свети Георги " в замъка Уиндзор, а през юни 2019 година двойката отпразнува 20-ата си годишнина от сватбата. Щастливата двойка има две деца - лейди Луиз Уиндзор и Джеймс, виконт Севърн.

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Eleonora (@royal__magazine)

 

Сега той е кралска персона на цялостен работен ден

След престой в морската пехота и опит за кариера в ефирен продуцент, Едуард стартира да поема доста от отговорностите и уговорките на починалия си татко, принц Филип, който се отдръпна от публични отговорности през 2017 година Той е изключително зает в работата за Наградата на херцога на Единбург, която Филип основава през 1956 година, с цел да помогне на младежите да развият житейски и работни умения, както и с фокусирания върху младежта The Earl and Countess of Wessex Trust. Той е ръководител на попечителите на Фондацията за интернационална премия на херцога на Единбург от 2015 година

Говореше се, че и той, и брачната половинка му са любимци на кралицата

Това са единствено клюки, само че двойката имаше специфична връзка с кралицата.„ Графиня Софи се доверява и разчита на кралицата по метод, който не бих могъл да кажа, че се ползва за херцогинята на Кеймбридж или херцогинята на Корнуол “, сподели кралски асистент пред Daily Mail. „ Тя е като друга щерка на Нейно Величество, те са толкоз близки. “ добавя още източникът.Пожелал да остане неизвестен  кралски чиновник сподели пред Express: „ Едуард се е трансформирал в тиха фигура, която не търси внимание или не търси наличие в медиите. Той и Софи са харесвани, тъй като са послушни и не се оплакват. “

 
    View this post on Instagram           
A post shared by @thewindsorsfamily

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР