Когато срежем тиква много често не ни трябва цялата и

...
Когато срежем тиква много често не ни трябва цялата и
Коментари Харесай

Как се замразява тиква?

Когато срежем тиква доста постоянно не ни би трябвало цялата и част от нея остава в хладилника до момента в който се скапе и я изхвърлим, по тази причина по-подходящо би било просто да я замразим.

Ето и по какъв начин да го създадем! Първо я почистваме тиквата от семена и нарязваме на подобаващи части.

Може да оставите частите на разстояние едно от друго върху подобаваща поставка във фризера, с цел да се замразят и чак тогава да се трансферират в пликове и кутии.

Може и непосредствено да се сложат в пликове, само че авансово би трябвало да сме ги разпределили на подобаващи порции за готвене.

Може да си приготвим и пюре от тиква, което също да замразим за по-късно, за задачата пасираме суровата почистена тиква с доста малко вода и я разпределяме в подобаващи чашки и формички, и замразяваме.

 тиква

Има и още един вид, който е подобаващ за приготвянето, изключително на бебешки храни. Първо сваряваме тиквата, пасираме я още веднъж я слагаме в подобаващи формички и замразяваме, по този начин към този момент готовите тиквени кубчета са подготвени за приложимост, когато ни затрябват.

Замразената тиква и пюрето от нея могат да се съхраняват към година в камерата.

Ако обичате тиква, предлагаме безусловно да опитате от нашите предписания за тиквена крем чорба или вкусните десерти с тиква. Научи също каква е хранителната стойност на тиквата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР