Когато сме млади, съветите на мама са досадни. Поне така

...
Когато сме млади, съветите на мама са досадни. Поне така
Коментари Харесай

Уроците на мама, които ни учат на важни неща по забавен начин

Когато сме млади, препоръките на мама са досадни. Поне по този начин си мислим. Но идва постоянно един миг, в който всяка щерка възкликва: права беше мама! И желаеме, не желаеме, всяка една от нас научава няколко скъпи урока за живота. Кои са те?

Урок 1: Парите не порастват по дърветата. Сигурно сте го чували най-малко един милион пъти. Осъзнавате смисъла обаче едвам тогава, когато желаете да си купите по едно и също време роклята от витрината, последната палитра на обичаната ви марка и тези страхотни обувки, които ще ви стоят необикновено. А заплатата ви е единствено една!

Урок 2: Яж зеленчуците, след това мъчно се смъкват килограми. До 20 всичко е цветя и рози. Че дори и до 30. Но в един миг метаболизмът ви към този момент не е това, което беше... И всяка хапка поничка, бонбон или обичаните ви макарони, се лепят като пеперуди върху предното стъкло на автомобил в тъмна нощ. Дори нямате визия от кое място са се взели. И са толкоз доста. И нямат събаряне. И тогава салатата е вашата най-хубава другарка, а пилешката чорба на мама постоянно съумява да излекува наранената ви душа.

Урок 3: Утрото е по-мъдро от вечерта. Или от нощта... Понякога е невероятно да го осъзнаете. Особено, когато са намесени усеща и бутилка вино. Но идва миг, в който въпреки всичко успявате да упражнявате себе си и устоявате на желанието да се изложите я онлайн, я по тефона...



Урок 4: Винаги си слагай в чантата най-малко една лека жилетка. Факт, в случай че излезете единствено по една блузка, ще завали, ще задуха и вие ще умрете от мраз. А можехте да постоите още малко на това готино събитие, на което новият сътрудник презентира нещо забавно...

Урок 5: Всичко минава. Рано или късно! Така е, нали? Понякога е късно, само че въпреки всичко минава. Както споделят хората, всяко знамение е за три дни. Болката отшумява, срамът се измива във времето, любовта се претърпява. Всичко минава.



Ами това е. Слушайте мама. Тя постоянно е права. Просто ние в никакъв случай не го разбираме, преди да ни пристигна до главата.

И тогава осъзнаваме, че и мама е била млада, и тя е била в нашите обувки. И по купони е ходила, и гаджета е зарязвала, и е страдала, и е била секси...
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР