Когато си закупим нов телефон, той работи бързо и без

...
Когато си закупим нов телефон, той работи бързо и без
Коментари Харесай

6 трика, с които да направите вашия Android телефон по-бърз

Когато си закупим нов телефон, той работи бързо и без засечки. Но след няколко месеца или година очевидно работата му се забавя. Преди да бързате да го промените с нов, прочетете нашите препоръки по какъв начин да върнете първичното му бързодействие:

Уверете се, че имате последната версия на софтуера , тъй като постоянно той съдържа актуализации и поправени неточности от предходните версии. Освен това последната версия на операционната система ви подсигурява и по-висока сигурност за вашите данни.

Изчистете началния си екран

Ако употребявате анимиран тапет, обмислете концепцията да го замените със статично изображение. Премахнете и ненужните " приспобления " от екрана (или " widgets " на английски).

Деинсталирайте приложенията, които не употребявате

Безсмислено е приложения, които не ви трябват, да заемат място. Малко прочут факт е, че операционните системи имат потребността от свободно място в паметта за запазване. Ако тя е по-малко от 1GB, съгласно някои експерти, телефонът може да стартира да работи по-бавно.

Изключете някои анимации

Доста бихте улеснили работата на телефона, в случай че изключите част от анимациите. За да извършите това, отидете в Настройки - За телефона и скролвайте до момента в който стигнете до Build number. Докоснете го 7 пъти. След това от менюто можете да изберете " Опции за програмисти ", оттова ще намерите прозорец с анимациите за мащаб, преход и дълготрайност. За всяка от трите варианти изберете " 5x " или " off ". Изберете си от разновидностите, които ще ви предложи устройството.

Изчистете кешираните данни

Обикновено кешираната информация оказва помощ на приложенията да зареждат и работят по-бързо, само че тя заема прекомерно доста памет. Пък и евентуално измежду нея има данни за приложения, които към този момент не употребявате. Можете да изтриете кешираните данни и единствено за съответно приложение от Настройки - Приложения.

Връщайте фабричните настройки на телефона от време на време

Това деяние се приема като последна мярка, само че експерти поучават да го вършиме през избран интервал от време - да вземем за пример един път годишно или при по-голямо възобновяване на операционната система до последваща мажорна версия. Това оказва помощ на телефона да се почисти от всички ненужни данни. Негативното при този случай е, че съхраняваната информация и заложените настройки биват изтрити, в случай че не сте създали копие.

 

money.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР