Когато шофьорите се движат по лоши пътища и неравности, основната

...
Когато шофьорите се движат по лоши пътища и неравности, основната
Коментари Харесай

Няколко съвета за шофиране по лоши пътища

Когато водачите се движат по неприятни пътища и неравности, главната рекомендация е явна - би трябвало да карат деликатно, в случай че желаят да опазят колата си. И все отново са нужни някои спомагателни уточнения, които са изключително значими в този момент, когато на доста места след зимата и изобилните дъждове асфалтът се е нагънал, зейнали са рискови дупки, а маркировките и знаците се нуждаят от възобновяване.  

 

Намалете в точния момент скоростта 

Като видите знак за ограничение на скоростта или за ремонт, не чакайте да се озовете в рисковата зона, а натиснете навреме и гладко педала на спирачката. Мнозина водачи си мислят, че няма потребност да се " убива " скоростта за всяка дребна дупка или " лежащ служител на реда ".  И не си дават сметка, че при превъзмогване даже на почтени трудности натоварването на гумите, окачването и кормилните елементи се усилва доста.

 

Използвайте спирачката вярно

Намалете скоростта в точния момент и тъкмо преди да попаднете в дупката, освободете педала на спирачката, съветва порталът Auto.mail.ru. След това пружините се разгъват, разтоварват предната ос и понижават натоварването на окачването и колелата.

 

Не подценявайте локвите

Не знаете какво се крие под водата и дали няма рисково дълбока дупка, тъй че карайте през такива трудности напълно постепенно, в това число и с цел да избегнете риска от аквапланинг (поднасяне)  или от попадане на вода във въздухозаборника на мотора. Същото важи и за платно с мокри сектори. При висока скорост елементарно може да загубите надзор над колата. 

 

Внимание, камъни!

Не ускорявайте на неравномерен път. Малък изострен камък може да цепне някоя от гумите на автомобила. Или да удари бронята. Или пък да уцели картера. На път, посипан с трошляк, амортисьорите на каросерията могат да се повредят, предизвестяват специалистите.

 

Никога не е добра концепция да изпитвате мощността на колата, в случай че не знаете какво ви чака напред на пътя. Накратко, карайте рационално!
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР