Когато се стараете да поддържате форма или се опитвате да

...
Когато се стараете да поддържате форма или се опитвате да
Коментари Харесай

Най-добрите начини за горене на калории без усилия и тренировки

Когато се стараете да поддържате форма или се пробвате да свалите килограми, безспорно най-хубавият метод е обвързван с физическите извършения, придвижване и тренировки. Въпреки това има доста други неща, които можете да извършите, с цел да изгорите калории без доста старания. Повечето от тях са елементарни и налични.

Poosh и Healthline са съставили лист с необикновени способи, по които можете да изгаряте калории, без да се потите във фитнеса.

Вземайте леден душ

Един от методите да стимулирате лимфната си система е да се изплакнете със студена вода след душ, баня или сауна. Според изследване, оповестено през 2014 година в влиятелното списание PLOS One, излагането на мраз може да ви помогне да намалите кафявите мазнини и да ускорите метаболизма си, като се изключи че ускорява ендорфините, понижава възпалението, дава сила и успокоява възпалените или изтощени мускули. Достатъчно е да прекарате 60 до 90 секунди под студена вода.

Дъвчете дъвка

Дъвката дава чувство за задоволеност. Също по този начин може да подтиква метаболизма ви, съгласно „ Healthline “.

Разговаряйте изправени

Можете да стоите изправени, до момента в който вършиме някои елементарни неща, като да вземем за пример да говорите по телефона. Ако желаете да ускорите изгарянето на калории, пробвайте се да балансирате на единия крайник по време на диалога и да преминете към другия по време на идващия.

Наспивайте се

Добрият сън усъвършенства настроението, отпуска и оказва помощ за детоксикация и разпределяне на мускулите след интензивна подготовка.

Дълбокият сън изгаря калории и поддържа метаболизма ни здрав.

Смейте се

Често се споделя, че смехът е най-хубавото лекарство и знаете - той също по този начин изгаря калории! Изследване, оповестено в „ International Journal of Obesity “, открива, че „ същинският смях “, сходно на смеха по време на развлекателен филм, може да усили метаболизма с 10 до 20 %.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР