Когато се смеем, изведнъж започваме да се чувстваме по странен

...
Когато се смеем, изведнъж започваме да се чувстваме по странен
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ни, ако се смеем по-често

Когато се смеем, внезапно започваме да се усещаме по чудноват и необикновен метод, лицето и мускулите ни стартират да се присвиват, все едно нещо ни пробожда. Всичко това са признаци, че здравословният резултат стартира да ви се отразява – даже повече, в сравнение с усещате. Ето няколко аргументи да се смеете повече и по-често:
1. Ще горите повече калории
 Най-забавните смехории, които ще намерите в интернет Най-забавните смехории, които ще намерите в интернет
Време е още веднъж да се погрижим за положителното ви въодушевление с поредност страхотни вицове и смехории - най-хубавите, които ще намерите в интернет...
Не може със смях да изгорите калориите от бургера си, само че в случай че се смеете 15 минути, ще изгорите калориите от 2 шоколадови бонбона. Всяко придвижване е значимо при отслабването, а смехът сигурно ще помогне в битката с килограмите. Смехът задейства доста разнообразни органи: мускулите стартират да релаксират. Освен това, до момента в който се смеете, коремните мускули се уголемяват и свиват, а това придвижване е сходно на правенето на извършения, след което усещате нещо като мускулна тресчица на стомаха.    
2. Незабавно намалявате напрежението и напрежението
Силният смях облекчава неотложно напрежението. В този развой пулсът ви се качва и спада. Резултатът е… чувство за релакс и понижаване равнищата на стрес. Смехът освобождава химически субстанции, които ни карат да се усещаме добре и въздействат на настроението. След като се посмеем, изцяло се усещаме добре.
3. Намалявате кръвното си налягане
 Откриха най-лесният метод за намаляване БЕЗ придвижване Откриха най-лесният метод за намаляване БЕЗ придвижване
Професионалните шахматисти изгарят до няколко стотин килокалории по време на съревнование и отслабват с по няколко кг. При решаван...
След нескончаем смях се задейства работата на кръвоносните съдове и се усилва кръвният поток. Това намалява риска от сърдечни проблеми и инфаркт. Според изследвания при доста хора честият смях понижава кръвното налягане.

4. Ще дишате по-леко
Знаем, че кислородът е доста значим за тялото ни да работи обикновено. При надълбоко поемане одобряваме огромно количество О2, а един от приятните способи да го вършим е посредством смях. Когато се смеем, белите ни дробове се отварят и по този начин поемаме въздух по-продължително време, което обезпечава на тялото ни нужния О2. 

5. По-лесно понасяте болката
Ако нещо ви боли или се чувствате некомфортно, пробвайте да се смеете. Смехът освобождава естествените „ болкоуспокояващи медикаменти “ в организма и по тази причина се усещаме доста по-добре. Веществата, които ни карат да се усещаме по-добре, играят значима роля, тъй като ни оказват помощ да се оправим освен с душевната, само че и с физическата болежка.

Кое ви кара да се смеете най-вече? Колко постоянно дневно се смеете? Гледайте повече комедии, срещайте се по-често със занимателни хора и ще си помогнете освен на настроението, само че и на здравето.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР