Когато се касае за спомени за първия дрийм-тийм на Барселона

...
Когато се касае за спомени за първия дрийм-тийм на Барселона
Коментари Харесай

Стоичков разкри коя е най-сладката му целувка

Когато се касае за мемоари за първия дрийм-тийм на Барселона от началото на 90-те години на предишния век, Христо Стоичков постоянно е издирван събеседник от испанските медии. Затова и от испанското предаване " Quan s`apaguen els llums " го потърсиха да опише повече за оня златен интервал на каталунците, както и да си спомни за своето минало във времето си като футболист. 

" Сега пребивавам в Маями и съм благополучен дядо, само че Барселона е моят втори дом. Това ще е по този начин до края на живота ми. Да се върна тук един ден като чиновник на клуба не зависи от мен, само че това не значи, че съм сърдит, че не се е случило към този миг. Има няколко някогашни футболисти на Барселона, които в този момент работят за тима, само че те са го заслужили ", съобщи Камата и се отдаде на мемоари за времето преди Барса. 

" Преди да дойда на " Камп Ноу ", завоювах Златната обувка. Поделихме я с Уго Санчес и той би трябвало да ми е признателен за нея. Имах 38 гола, колкото и той, само че имах един мач още от сезона. Тогава обаче пристигнаха генералите от българската войска и ми заповядаха да не въвеждам, с цел да не се приказва по света, че в България има корупция и са манипулирали шампионата поради мен. "

" Баща ми беше боен и пристигнах от семейство с доста дисциплинираност. Но на 12 години ме изритаха от Марица и по този начин полека-лека ориста ме прати в ЦСКА, тимът на армията. И защото генералите ни ръководеха, в случай че се представяхме едва в някой мач, след това ни пращаха в тюрма ", споделя Камата, след което се отдава на сладките мемоари от 90-те с Барселона. 

" Всички приказват за целувката ми с Роналд Куман след триумфа за КЕШ през 1992 година Това е най-сладката целувка в живота ми. Но един път се скарах с него, а с Хосе Мария Бакеро се карах непрекъснато. Но взаимно се извинихме за това. "

" Яд ме е единствено, тъй като можехме да спечелим много повече титли от КЕШ и Шампионската лига. Много скърбя за 1994 година (бел. прев. тогава Барса пада на финала от Милан с 0:4). Просто се падна да играем в неприятен ден за нас. Сигурен съм, че в случай че през днешния ден повторим този дуел, няма да сбъркаме и ще го спечелим. "

" Съжалявам, че стана по този начин купата на Испания да се реши в съботата преди този край. Това ни изцеди. Но по този начин се случи, стана каквото стана. Било е писано да загубим и тъкмо това се случи в оня ден ", съобщи Стоичков и приказва за треньорите, които са му били отпред на " Камп Ноу ". 

" Йохан Кройф е индивидът, който остави максимален отпечатък върху кариерата ми. Той постоянно ще остане специфичен за мен. Когато получи инфаркта тогава, аз отидох при него в болничното заведение и му споделих: " Мистер, ще победим поради теб ". Бях със сълзи на очите. Отидохме и разбихме Атлетик Билбао на " Сан Мамес " с 6:0. Запомних този мач вечно и по какъв начин публиката ми ръкопляскаше ", споделя Камата и продължава с откровенията. 

" После отидох в Парма, само че не се застоях дълго и се обадих на президента да ме връща в Барселона. Този тим ми отвори вратите за футбола и по тази причина постоянно ще го обичам. Някои целуват емблемата, само че подправено. Аз в никакъв случай не съм я целувал, само че за мен тя е запечатана в сърцето. Барса е повече от клуб ", показа Стоичков и разкри по какъв начин се е стигнало до раздялата с Ромарио. 

" Ромарио беше неверен да се върне толкоз късно след Световното. Няколко пъти му се обаждах и му споделях да се върне в точния момент. Един ден Йохан го скастри грубо. Тогава Ромарио се обърна към него и му сподели: " Аз съм международен първенец, а ти не си! " Това преля чашата ", показа Стоичков и разяснява интервала при сър Боби Робсън с Жозе Моуриньо за асистент, а след това и с Луис ван Гаал. 

" Боби Робсън беше доста мил и прелестен човек. Та той беше " сър ". Коравият тогава беше Моуриньо. Но и той има голямо сърце. Той не беше прав, когато се заяждаше с Тито Виланова, разбра го и след това се извини. Колкото до Ван Гаал, по-добре да не приказвам за този. Той ме злепостави пред тима не като футболист, а като човек ", съобщи Стоичков и най-после приказва за политическия скандал към референдума за самостоятелност на Каталуния, в който беше забъркано и неговото име от властта в Мадрид. 

" Хич не ме интересува какво сподели онази жена по мой адрес тогава. Казах каквото мисля и го мисля с цялото си сърце. Каквото и да става, мен постоянно ще ме помнят като Христо, който стъпи на крайници на съдията в дебюта си за Барселона ", показа Стоичков. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР