Когато през 90-те Джон Галиано като творчески директор на Dior

...
Когато през 90-те Джон Галиано като творчески директор на Dior
Коментари Харесай

Любимата чанта на принцеса Даяна в ново лимитирано издание

Когато през 90-те Джон Галиано като креативен шеф на Dior се заема с нелеката задача да сътвори рокля за самата, която ще се включи в блестящата Met Gala през 1996 година, надали той или някой от марката допускат, че в звезда ще се трансформира дребната чанта, която приключва тоалета й. Докато роклята, напомняща на нощница, е призната спорно от стилните критици, то чантата ще се окаже разковничето за маркетинг отдела на Dior. Франсоаз Дюма описа пред WWD, че още през 1995 година тогавашната първа дама Бернадет Ширак я помолила да избере подарък от бутика на Dior за принцесата на Уелс, която се очаквала на чай в президентския замък по време на посещаване във Франция.

„ Забелязах дребна чанта, която по това време беше направена от плат, и по тази причина я опаковах и изпратих в двореца “, споделя Дюма и прибавя, че се е обадила по телефона на Бернар Арно, ръководител и основен изпълнителен шеф на компанията майка на Dior LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, с цел да го осведоми за избора си. „ Той сподели: „ Вземете чантата незабавно “, спомня си тя, като за Лейди Ди единствено за една нощ бил направен нов вид от кожа. Малко по-късно тя е снимана на летището в Буенос Айрес с фамозния черен лакиран аксесоар с логото на Dior.

И това е изцяло задоволително тази чанта да се трансформира в същински обект на предпочитание и името й и до през днешния ден да бъде , кръстено на принцесата. Самата тя харесала елегантността й и по тази причина моли за Met Gala да бъде с нейна мини версия, направена от сатен. През същата година Институтът за костюми отдава респект към работата на Кристиан Диор и принцесата на Уелс участва, носейки едно от първите творения на Джон Галиано за френската фешън къща.
               

Няколко десетилетия след основаването си, именитият модел на Dior продължава да кръстосва поколенията, предлагайки се в необятна гама от цветове, размери и материали. Този, който Даяна носи на влиятелната годишна церемония на музея Метрополитън в Ню Йорк, обаче, до през днешния ден беше същински уникат. За да отдаде респект на принцесата на народа, френската фешън къща пусна лимитирана численост на известната мини Lady Dior в наследник сатен, декориран с кристали.

Чантата е част и от пети сезон на сериала на Netflix -, който демонстрира превръщането на принцеса Даяна в фешън икона. Неслучайно и австралийската актриса Елизабет Дебики, която влиза в нейната роля, беше определена за дипломат на марката за Dior Joaillerie.
               

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР