Когато осолявате пилешкото месо предварително, вие допринасяте не само за

...
Когато осолявате пилешкото месо предварително, вие допринасяте не само за
Коментари Харесай

Защо НЕПРЕМЕННО да осолите пилешкото месо, преди да го поставите във фризера

Когато осолявате пилешкото месо авансово, вие допринасяте освен за по-добрия му усет, само че и го вършиме по-сочно. Солта спомага за задържане на повече влага в другояче сухото птиче месо.

Много от вас вероятно купуват пилешко месо, което на по-късен стадий вземат решение да замразят. Дали обаче си коства да го посолите, преди да го пъхнете във фризера? Днес ще разясняваме точно този въпрос и се надяваме да сме ви не малко потребни с информацията, която ще споделим с вас.

Задължително осолете месото, преди да го поставите във фризера

Осолете пилето, преди да го поставите във фризера

И сами знаете, че в случай че похапвате пилешки гърди, които са безсолни и сухи, то няма да ви е вкусно. Именно по тази причина осоляването е стъпка, която не трябва да пропущаме.
 Цял живот сме правили жестока неточност с приготвянето на пилешко месо Цял живот сме правили жестока неточност с приготвянето на пилешко месо
Всички обичаме пилешко месо! Пилето е най-често срещаният тип домашни птици в света. Поради относителната лекост и ниските разноски за...

Когато авансово осолявате, вие ще си спестите време по време на готвенето. Да, не става въпрос за кой знае какво време, само че въпреки всичко е облекчение за актуалната стопанка.

Как солта прави месото доста по-сочно?

Когато осолите месото, преди да го поставите в ледник, вие допринасяте за задържане на влагата в него, което в действителност го прави доста по-сочно. Вместо пържолата ви да е суха и безвкусна след подготвяне, тя ще е толкоз сочна, че даже не е за поверие.

Освен това, осолявайки месото авансово, то ще отдели доста по-малко вода в плика, в който го съхранявате. Това, на собствен ред, защищава фризера от лед.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР