Когато някой попита родителите какво най-много искат за децата си,

...
Когато някой попита родителите какво най-много искат за децата си,
Коментари Харесай

10 изпитани начина да отгледате умни деца

Когато някой попита родителите какво най-вече желаят за децата си, какъв е отговорът? Те най-често желаят да са здрави, щастливи и умни, нали? Историята на света демонстрира, че образованието на децата се слага като приоритет от родителите в развитите общества, написа Мениджър NEWS. Според хиляди двойки, то стои над всичко друго.

Над личното им богатство, фамилните и персонални разноски и други публични проблеми като недъзите на опазването на здравето или обществената сигурност. Дори хора, които не са родители, признават, че интелектуалният напредък на младежта в страната им е нещо, което ги тревожи.

Всички сме заобиколени с деца. Или пък към този момент сме родители и носим своята огромна отговорност. Как да възпитаваме умни и интелигентни деца? Блогърът Марк Черноф посвещава в MarcandAngel материал на тематиката, която го вълнува, тъй като е татко на наследник. Той предлага следното:

  • Говорете и постоянно бъдете добър образец. Не казвайте на децата си по какъв начин да живеят. Живейте с тях и дано те ви следят. Потвърждавайте думите и полезностите си с каузи или изобщо не изказвайте тези думи. Децата ви следят, стремят се да станат като вас. Затова бъдете този, който желаете да бъдете. С други думи, бъдете смяната, която желаете да видите в детето си. Човек, на който може да се има доверие. Когато остареете нищо друго, с което сте се занимавали, няма да има значение, колкото това.
  • Намалете напрежението си вечер, когато се прибирате у дома . Макар да не проличава, децата желаят повече от всичко на света родителите им да са по-щастливи. Книгата " Тайната на щастливите фамилии ", издадена в Съединени американски щати, да вземем за пример цитира проучване, съгласно което деца били запитани какво желаят най-вече за майките и бащите си. Повечето от родителите помислили, че децата ще кажат " да прекарва повече време с мен ". Но отговорите най-много били " да се прибира вкъщи към този момент по-усмихнат ". 
  • Винаги вярвайте в качествата на децата си . Най-големият комплимент, който може да им дадете, е да покажете, че вярвате в тях и да им покажете, че ви е грижа. Когато видите нещо положително, красиво и същинско от тях, не се колебайте да изразите възхищението си. Ако видите нещо, което не е такова, дайте им помощ и упътвания от цялото си сърце. 
  • Възнаграждавайте напъните им, не интелигентността . Това ще ги научи на неизменност, а с него се основава персонален напредък. Усилията може да бъдат причина за напредъка на доста, по-малко интелигентни хора над по-интелигентните. Положените старания са в контрола на индивида, те са нещо, което зависи от него. Щом напъните им бъдат приети, децата виждат себе си в позицията на " контролиращи " триумфа си хора и вземат решение, че триумфът им зависи от самите тях. 
  • Не четете на децата си, четете с тях . Не позволявайте единствено да се взират в картинките на книжката, привличайте вниманието им към думите и ги учете да ги разпознават.
  • Вечеряйте дружно . Изследвания в Щатите демонстрират, че при децата от фамилии, където е открита традицията да се вечеря дружно, има по-малка възможност в бъдеще да зародят взаимозависимост от алкохола, цигарите, наркоиците, ранно забеременяване, меланхолия или хранителни проблеми. Друго проучване от страната твърди, че тези деца имат по-богат речник, по-добри обноски, по-добра диета или по-висока самокритика в дълготраен проект. 
  • Поставете разумни, рационални правила и ограничавания . Мнозина считат, че е мит изказванието, че слагането на правила за децата провокира бунтарство. Всъщност казусът на бунтарството и завоят от правия път идва когато разпоредбите за съблюдаване не са били задоволително разбираеми и добре обосновани. Липсата на правила пък се пояснява от децата като липса на угриженост. 
  • Дайте на децата си опция да основават здрави връзки с връстници . Отношенията с децата на тяхната възраст имат голямо значение за просветителните им триумфи и щастието им в бъдеще. 
  • Осигурявайте среда да се наспиват задоволително всяка нощ . Според книгата " NurtureShock: Ново мислене за децата ", неналичието на единствено един час сън нощем може да снижи функционалностите на мозъка на един шестокласник до тези на четвъртокласник. Освен това се прави директна връзка сред броя на часовете сън за детето и оценките му в учебно заведение. Дори 15 минути сън повече нощем може да доведат до повишение на триумфа на детето в учебно заведение от доста добър в отличен, настояват учени, представени в книгата. 
  • Помагайте да поддържат дневник на благодарността. Учете ги на признателност. Д-р Робърт Емонс от Университета на Калигорния в Дейвис моли възпитаници на тийнейджърска възраст да го вършат в продължение на две седмици. В него те показват по пет неща, които са им се случили през седмицата и са признателни за тях. Резултатите били учудващо мощни. В края на опита с дневника станало ясно, че те са 25% по-щастливи и оптимистично настроени за бъдещето. 
Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР