Когато на пазара се появи още един играч, е нормално

...
Когато на пазара се появи още един играч, е нормално
Коментари Харесай

Без лятно поевтиняване на горивата

Когато на пазара се появи още един състезател, е обикновено да се чака по-голяма конкуренция и надлежно по-ниски цени. Ако се появи и различен огромен състезател, също би било добре за пазара.

Така шефът на Софийската стокова борса Васил Симов разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия концепцията на страната за основаването на държавна петролна компания със хранилища и бензиностанции.

Много е динамичен светът и изцяло е допустимо съживяването от рецесията с ковид да стане по-бързо. За някои трендове и артикули може би ще са нужни обаче месеци, уточни той.

Петролът по думите му се движел умерено през последните месеци и в резултат на комерсиалната война цената му се сринала до 18-19 $ за барел.

През последните 2-3 седмици цената на петрола твърдо пълзи нагоре.

За рамките на по-малко от месец двойно се повишила цената на петрола. Всичко това стъписва пазара, означи Васил Симов и добави, че когато цената на петрола тръгне нагоре, незабавно търговците на бензин и дизел подвигат цената.

Тенденцията за повдигане цената на петрола ни дава съображение да допускаме, че горивото през летните месеци няма да поевтинява, безапелационен бе Симов. Според него търсенето на петрола ще нарасне и би било необичайно, в случай че цената му да тръгне надолу.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР