Когато Меган Маркъл избира конкретна тиара от кралската съкровищница за

...
Когато Меган Маркъл избира конкретна тиара от кралската съкровищница за
Коментари Харесай

Прокълнатата тиара: луксозната диадема, която на Меган Маркъл беше забранено да носи – при никакви обстоятелства! (СНИМКИ)

Когато Меган Маркъл избира съответна тиара от кралската съкровищница за сватбата си, й е отказано да я вземе поради терзания, свързани с това „ коя кралска персона е носила тиарата и по какъв начин е била убита “.

Както знаете, в деня на сватбата си с внука на английската кралица Меган Маркъл носеше тиара на кралица Мери, обсипана с диаманти. Това обаче не беше първият избор на американката – за огромния си ден тя мечтаеше за нещо по-грандиозно. И това бижу се намираше в царската хазна.

По някаква причина Меган трябваше да се задоволи с тиарата „ Queen Mary “, а не с бижуто, към което в началото се бе насочила? Елизабет II просто отхвърли на кралската младоженка бижутата, които смяташе за несъответствуващи за сватбата на внука си. Каква е повода?

 Меган Маркъл женитба

Меган Маркъл в деня на сватбата си с принц Хари, 19 май 2018 г

Според кралския историк Робърт Лейси, Меган би желала да носи зашеметяваща диадема от изумруди и диаманти в деня на сватбата си. Изумрудите не се показват постоянно на кралските сватби, само че малко по-късно през 2018 година внучката на монарха, принцеса Юджини, постави на главата си за личната си женитба грандиозна тиара с диаманти и огромни зелени камъни, създавайки по този метод една от най-запомнящите се визии на кралска женитба. Кралицата обаче не разреши на Меган да вземе изумрудената тиара, давайки й друга, украсена със скъпоценни камъни.

В „ Brothers Clash: William and Harry – Friendship and Enmity “, Робърт Лейси написа: „ Не е доказано от двореца – само че не и отречено – споделиха ни, че кралицата чувствала, че би трябвало да откаже на първия избор на Меган – красива изумрудена диадема, за която се знаело, че „ произлиза от Русия “. Става дума за украшение с конфиденциален генезис, което значи, че съкровището е едно от тези, попаднали в ръцете на Уиндзорите посредством „ неидентифицирани “, в случай че не и хитри канали – и на незнайна цена – след съветската гражданска война.

 Елизабет Втора в Париж Държавно посещаване на Елизабет II във Франция, Париж, 9 април 1957 г

 княгиня Владимирская Великата княгиня Владимирская, 1890 г

Кралският историк продължава: „ Имаше скандал, обвързван с това. Поради тази причина изумрудената тиара рядко, в случай че не въобще, е била излагана на обществен показ и нямаше да се хареса нито на двореца, нито на самата Меган тази пролет, в случай че вестниците започнеха да спекулират коя кралска персона е носила тиарата и по какъв начин е била убита.

„. Робърт прави още изказвания в книгата си, като споделя, че принц Хари е бил „ гневен “, когато Меган му споделила, че може да не получи желаната от нея тиара. „ За страдание, незнанието на Хари както във връзка с историята, по този начин и на фамилните обичаи означаваше, че той не разбираше тази специфичност “, написа Лейси.

Журналистите Омид Скоби и Каролайн Дюран също се обръщат към историята в книгата си „ Quest for Freedom: Harry and Meghan and the Making of the Modern Royal Family “. Авторите пишат, че сред Меган и Елизабет няма напрежение, само че има различия сред Хари и гардеробиерката на монарха Анджела Кели. „ Накрая Хари трябваше да приказва с баба си за обстановката. И тя реализира своето “, пишат публицистите. „ Източник, непосредствен до принца, сподели, че нищо не може да разубеди Хари от обстоятелството, че някои от остарялата армия в двореца просто не харесват Меган и няма да се спрат пред нищо, с цел да създадат живота й сложен. “

 женитба Меган и Хари

Меган Маркъл в деня на сватбата си с принц Хари, 19 май 2018 г

По-късно Омид приказва за обстановката по малкия екран. През август 2020 година той сподели пред „ The ​​Royal Beat по True Royalty TV “: „ Хари трябваше да се намеси. Той се обади на баба си и сподели: „ Не знам какво, по дяволите, става. Но тази жена би трябвало да помогне на бъдещата ми брачна половинка. След това журналистът Дан Уутън съобщи, че държанието на Хари е „ шокиращо експлоадиране “ и че той „ крещял “ на кралицата. Оттогава Маркъл никога повече не се появява с тиари на обществено място.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР