Когато Гуадалупе Фернандез Валенсия застава пред съда в Чикаго, нейният

...
Когато Гуадалупе Фернандез Валенсия застава пред съда в Чикаго, нейният
Коментари Харесай

Гуадалуепе Фернандез искаше да чисти къщи в САЩ, вместо това се превърна в един от най-търсените хора на света

Когато Гуадалупе Фернандез Валенсия застава пред съда в Чикаго, нейният искра е загубен. Тя е облечена в обичайна оранжева униформа. Дългата и кестенява и към този момент побеляваща коса, е събрана на опашка, гримът ѝ липсва, както и бижутата, с които постоянно се е снимала. Когато Валенсия прекрачва правосъдната зала, тя към този момент е на 60 години.

Преди да стартира делото, подсъдимата се изправя и се моли единствено за време, с цел да изрази своето страдание и да помоли за амнистия децата си, както и фамилията си. През август 2021 година Гуадалупе Валенсия се счита за един от най-хубавите офицери на Ел Чапо Гунман. Нейните обвинявания са свързани с трафик на опиати, подпомагане за превоз и дистрибуция, както и пране на пари.

Мнозина са сюрпризирани от нея и обстоятелството, че е съумяла да пробие там, където доста млади момчета се пробват да създадат кариера. Една статистика демонстрира, че от ден на ден дами от небогати фамилии ще изберат тъкмо незаконния свят, с цел да печелят и някои, както се случва с Валенсия, се оказват прекомерно положителни.

Дамата е прекарала към 3 години в бизнеса с опиати, до през днешния ден е и една от дамите с максимален сан в историята на въпросния картел. Нещо още по-интересно е, че Гузман в никакъв случай не е приказвал за дамата, която прави подобен възторг и то единствено за няколко години. До нея се стига, откакто Гунман влиза в пандиза през 2019 година и още тогава излиза наяве, че никой не е предпазен. По време на делото на Ел Чапо, публицисти пътуват от цялата страна и някъде към 3-4 сутринта стартират да заемат места в правосъдната зала, с цел да са сигурни, че ще видят всичко от делото, както и че ще могат да го отразят по най-хубавия метод.

И е необичайно, тъй като Валенсия се оказва една от дребното дами, чиято история е почтена за екранизация в Нетфликс. Тя продължава да е единствената жена в целия картел, която дава по-добри резултати от мъжете. Едно търсене в Гугъл дава единствено информация за нейната присъда, само че във всяко друго отношение, тази жена просто не съществува.

Странно е, че това е всичко, което интернет може да предложи, изключително откакто Валенсия идва с прякора си „ La Patrona “ или шефката. Арестувана е в Мексико и то единствено няколко месеца след залавянето на Гузман, открита е в Мексико и по-късно бързо е екстрадирана непосредствено в Съединени американски щати.

Истината е, че Валенсия в никакъв случай не е знаела за нещо по-добро. Нейното детство е една много смущаваща картина. Наркотиците влизат в дома ѝ, до момента в който е малко дете. Не се изненадва, че когато е младеж, доста огромна част от локалните картели минава през дома ѝ. Те търсят хора за своите плантации и за пакетирането на дози с хероин. Ще подчиняват дребните фермери да дават своята територия и ще държат един изключително сериозен картел на цените. Онези, които откажат, най-често се озовават в някоя канавка, а полицията от дълго време не се пробва да търси други персони.

Всяка една нарко мощ ще стартира да завладява селата, както се случва с това на Валенсия и по-късно ще вършат всичко, което им харесва. В едно такова място е мъчно за млада жена. Мнозина идват в нейното, тъй като с изключение на съвършена лаборатория за хероин и амфетамини, тук постоянно има и дребни златни мини, които могат да донесат чиста облага. Валенсия е от щата Мичоакан, в малко селце, известно освен с производството на лимони и авокадо, само че и с производството на опиати.

Валенсия бяга от този пъкъл за известно време и се крие в Съединени американски щати, както вършат милиони други мъже и дами. Въпреки опитите да живее обикновено в Съединени американски щати, скоро е депортирана назад и откакто една страна ѝ отхвърля правото да живее обикновено, промишлеността, от която е бягала толкоз време, в този момент е подготвена да отвори обятията си за нея.

Изисква се особена мощ, с цел да се стигне до това равнище, само че когато Валенсия застава на управителна позиция, управлява интервенция за милиарди долари и има сътрудници в целия свят. Тя не просто е дясната ръка на Ел Чапо, само че и човек, който действително има правото да управлява живота в Мексико. Гуадалупе декларира, че няма думи, с които да изясни какъв брой тъкмо съжалява, само че това не пречи на съдията да ѝ даде 10 години.

Ел Чапо получава доживотна присъда, само че както към този момент знаем, той от дълго време не счита да стои в пандизите и просто е въпрос на време да забележим по какъв начин ще направи идващия си величествен проект за бягство. Докато е зад решетките при първите няколко арестувания, Валенсия управлява целия пазар. Разследването ѝ слага ранга на лейтенант, но действителният ѝ чин би трябвало да е на военачалник. Тя е в основата на дистрибуцията и разпределянето от началото до края. Има своята фундаментална роля в заливането на света с опиати.

И най-важното е, че е скъпа – никой не я познава и никой не би подозирал главните ѝ занимания. Това не е изненада, незаконният свят доста постоянно се управлява от мъже, само че не и от дами. Колко тъкмо жени-гангстери познавате? Има ги, само че просто не са в светлината на прожекторите, тяхната изисканост не разрешава даже да се мисли, че една жена може да стигне до такива висоти и може би тъкмо това ги прави толкоз сполучливи.

И това е самият кодекс, който съблюдават, те не би трябвало да сияят, не би трябвало да бъдат забелязвани и обществените мрежи са по-скоро неразрешени. Те не са инфлуенсъри, а хора с надзор над една от най-големите и рискови промишлености. Ема Коронел е доста по-младата брачна половинка на Гузман и ще бъде арестувана, когато идва на рандеву на Ел Чапо в пандиза през 2021 година Нейното подпомагане дава една доста по-лека присъда.

В множеството райони на Мексико и Колумбия се вижда една по-активна роля на дамите през последното десетилетие. Броят на посетителките на женските затвори го потвърждава. Някои виждат вид за създаване на кариера и излизане от дупката. Други търсят внимание и по-добра защита, а действително в тези страни няма по-добър бранител от мощния картел. Има и дами, които признават, че това е единственият им метод за развиване, въпреки всичко Валенсия е търсила метод за естествен живот, който ѝ е отхвърлен. Кой би подозирал, че зад момичето, което желало да чисти американски домове, стои един от генералите на Ел Чапо, който ще донесе още милиони долари като облага?

В пандиза в Гватамала е елементарно да се открие жена на име „ Бренда “, която признава, че е провела специфичен кръг за похищение на хора. На към 50 години, тя продължава да твърди, че се е наслаждавала на този бизнес ѝ е носил съществено наслаждение, въпреки и в този момент да е в пандиза. Бренда в никакъв случай не е имала потребност от незаконния свят, преди този момент е имала пари, имала е всичко належащо, нейният брачен партньор е транспортирал опиати и е осигурявал средствата. В една от доставките е убит и дамата има потребност от нова специалност, с цел да изхранва 3-те си деца. Затова стартира с отвличанията.

Валенсия прави същото, когато отпътува за Съединени американски щати, тя е към този момент с 5 деца, нейният брачен партньор я малтретира непрекъснато. След като се връща назад, взема решение да одобри договорката на живота си. Най-вероятно към този момент е свободна и в никакъв случай повече няма да се върне в родния си дом. Причината е, че синовете на Ел Чапо не не помнят и доста добре знаят кой влиза и излиза от тази територия.

Затворът може да я пази за известно време, само че даже и в Съединени американски щати ще би трябвало да внимава, с цел да не бъде видяна от картелите. Нейните дейности и качества потвърждават и още нещо, дамите са способни не просто да изчезнат от радарите, само че и да бъдат едни от най-успешните хора в този свят.  

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР