Когато говорим за Западните Балкани, знаем къде са уязвимостите и

...
Когато говорим за Западните Балкани, знаем къде са уязвимостите и
Коментари Харесай

Комисар Вархеи сложи Западните Балкани в топ 5 на приоритетите на ЕС

Когато приказваме за Западните Балкани, знаем къде са уязвимостите и провокациите. Трябва да сложим разширението на Западните Балкани измежду петте съществени целта на Европейски Съюз. Това съобщи еврокомисарят по съседство и разширение Оливер Вархеи на форума „ ЕД среща Балганите ” проведен в София от съпрезидента на АЛДЕ Илхан Кючюк в партньорство с Атлантическия клуб в България.

Войната, на която сме очевидци е война, на която бяхме към този момент очевидци на Балканите, само че не сме си написали домашното и не сме си извадили поуките, предизвести Вархеи.

Мирът и стабилността се реализират най-лесно чрез благополучие, а не в противоположната поредност, сподели еврокомисарят. Когато хората имат какво да изгубят ще мислят по-трезво. Извлечената поука през годините във връзка със Западните Балкани е, че в този момент би трябвало да се форсира процесът, безапелационен бе Вархеи.

Животът на хората от Западните Балкани би трябвало да бъде подобен с останалите елементи от Европа. Ние наследихме район, в който икономическите и обществени разлики сред Европейски Съюз и Балканите са едни от главните провокации пред присъединението, да не приказваме да институционалните промени. Затова е нужно да деблокираме процеса като подобен. Новата методология бе основана освен за страните кандидатки, с цел да се придвижат по-бързо, само че и по наши вътрешни аргументи, акцентира еврокомисарят.

За него огромният въпрос е по кое време ще стартираме да работим по същинското участие на Северна Македония и Албания. Ние мислехме че преди 2 години сме го разрешили, само че в този момент се оказа, че въпросът още веднъж е на дневен ред, сподели Вархеи. Ако имате пълномощия и не ги употребявате, другите ще помислят, че става въпрос за оттегляне, предизвести той.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР