Когато говорим за лудориите на Антонио Касано във футбола, обикновено

...
Когато говорим за лудориите на Антонио Касано във футбола, обикновено
Коментари Харесай

Спортни хроники: Когато най-скъпият тийнейджър в света подлуди Реал Мадрид с поразиите си

Когато приказваме за лудориите на Антонио Касано във футбола, нормално напряко не знаем от кое място да стартираме. Едно от най-прочутите неприятни момчета на италианския футбол прекара съвсем 20 години по терените, в които обиколи голям брой тимове, означи значително голове, само че и извърши редица пакости.

Само на 26 той към този момент издаде автобиография и там разказа много от бележитите си изцепки до тогава. Книгата беше цялостна и с откровения като тези по отношение на дебютния му гол в Серия А за успеха с 2:1 над Интер.

Касано беше едвам на 17, когато го означи.

„ Ако не беше това мое попадение против Интер с фланелката на Бари в края на 1999 година, евентуално и в този момент щях да затъвам в бедност. Този гол промени целия ми живот. Всички мои другари от това време са или наркопласьори, или мъртви. Аз също щях да стана дилър. Равносметката е, че 17 години живях в бедност, а към този момент 9 съм милионер. Не съм работил нито един ден в живота си, тъй като, почтено казано, не умея да върша нищо съответно. Правил съм секс с 600-700 дами “, написа Касано.

 gettyimages-159524573-594x594

„ Сприятелих се с един от сервитьорите, чиято съществена работа беше да ми носи по 3-4 кроасана след секс. Срещахме се на стълбището и правехме размяната – аз взимах ухаещите кифли, до момента в който той изпращаше момичето. Секс плюс храна – съвършената композиция “, написа футболистът.

В испанската столица той траял да живее бохемския си живот, който преди този момент построил в Рим. Разликата не била огромна – секс, чревоугодничество и малко футбол за многообразие в красива европейска столица.

„ Храната постоянно ме е правела благополучен. Изпитвам приятност, когато хапвам паста, сладки неща и всевъзможни колбаси. Винаги съм бил привързан към храната “, прям е Касано.

Точно на 28 октомври 2006-а станало дефинитивно ясно, че Касано няма да се задържи дълго в Реал.

Тогава „ кралете “ гостували на Химнастик, а треньорът Фабио Капело заръчал на нападателя да стартира да загрява след края на първата част. Антонио спринтирал и правил извършения близо 50 минути, само че по този начин и не влезнал на терена, което било нещо отвратително за избухливия му темперамент.

Касано изригнал против именития италиански ментор в съблекалнята пред всички звезди на Реал с думите:

В такива случаи Капело не се церемони. Директно извадил Касано от състава и взел да го третира като служител, който би трябвало да съблюдава работно време и да тренира самостоятелно. Никой от съотборниците му не се застъпил за Антонио, а капитанът Раул Гонсалес даже му декларирал, че „ би трябвало да е по-скромен, да се труди старателно и в никакъв случай да не не помни в какъв брой огромен клуб играе “.

Преди мач с Еспаньол, футболистите на Реал излезли да усетят терена към момента по костюми. В прелестно въодушевление, Касано взел да забавлява останалите и събрал към себе си Роналдо, Фабио Канаваро и Мамаду Диара. В един миг той почнал да имитира Капело – оправял си сакото като треньора, закопчал си копчето, въртял си главата с щръкнал нос съвсем като авторитетния Дон Фабио.

Не за пръв път футболист се подиграва на треньора си, единствено че нормално това не се случва директно в ефир. Проблемът е, че в онази обстановка една от камерите на стадиона снимала групичката и телевизионният режисьор посочил сценката в директното предаване.

В оня сезон, който дори се оказа шампионски за Реал, Касано не помириса терен в Ла Лига до края на февруари 2007 година

 gettyimages-961123878-594x594

В рамките на към 10 дни нападателят първо подписа с Верона, още преди началото на сезона разгласи, че се отхвърля, само че след това размишления и подсигурява, че няма самообладание да прекара „ занимателен сезон “ във Верона.

След още няколко дни Касано отново се отхвърли и не изигра нито един формален дуел за клуба. „ Същото е като да погледнеш жена, която към този момент не те притегля. Когато усетиш, че това е по този начин, си биеш шута “, умно означи футболистът.

Но и това напълно не бе всичко. Година по-късно Антонио реши да се завърне към футбола

„ Идва денят, в който решаваш, че в действителност всичко е завършило. През последните няколко дни, в които упражнявах, осъзнах, че към този момент нямам психическата настройка да се приготвям непрекъснато ” обясни италианецът, чийто финален мач си остана със Сампдория през май 2016 година

Е, футболът по този начин или другояче рядко беше приоритет в шеметната кариера на Касано – само че най-малко немирникът добави футболния фолклор по метод, по който малко на брой биха могли да го създадат.

А и през днешния ден в неговата биография се съдържа безспорното „ първенец с Реал Мадрид за сезон 2006/2007 “. Независимо от дамите, кроасаните и всичко останало…

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР