Когато електронното устройство за гласуване е включено, електронното излъчване може

...
Когато електронното устройство за гласуване е включено, електронното излъчване може
Коментари Харесай

Гърми чутовен скандал: Разкриха таен начин за манипулиране от разстояние на машините за гласуване

Когато електронното устройство за гласоподаване е включено, електронното лъчение може да бъде уловено и обработено съзнателно от отдалечено устройство, демонстрират проучвания в профилиран отчет на всички типове гласоподаване в Нидерландия, който е станал мотив за отхвърли на страната да употребява устройствата за избори.

От тази уловена или остатъчна радиация може да се получи или извлече информация и по този метод могат да се „ подслушват “ електронни устройства.

„ Във въпросния отчет са разказани всички типове машини за гласоподаване, всички способи на гласоподаване, включително и с хартиени бюлетини и констатацията е, че и при машините, и при хартиените бюлетини могат да стават неточности.

Основната разлика е, че при хартиените бюлетини във всеки един миг може да имаме ръчно преброяване и надзор, до момента в който при направена даже неволна неточност в софтуера, тя няма по какъв начин да бъде открита “, разяснява пред „ Труд ” заключенията на специалистите от Нидерландия ръководителят на правната комисия в 48-ото Народно събрание Радомир Чолаков.

Идната седмица се чака депутатите да отхвърлят ветото на президента Румен Радев за смесеното гласоподаване и в пленарна зала, откакто късно в четвъртък това стана в правна комисия.

В отчета от Нидерландия, с който депутатите от правна комисия разполагат, е разказано, че при машинното гласоподаване се записва „ безмилостност към неточности и опция за манипулиране на електронните резултати “.

Въпросът за остатъчната или компрометиращата радиация е развъртян от позиция на добиване на информация от разстояние. „ С помощта на съвременно съоръжение компрометиращото излъчване от време на време може да бъде уловено от разстояние десетки метри.

По този метод екраните могат да се гледат на разстояние до десетки и даже стотици метри, без лицето, което работи с екрана, да знае за това “, се споделя в проучването от Нидерландия.

И още: Електронното съоръжение за гласоподаване също излъчва електромагнитно лъчение. Тайната на гласуването може да бъде нарушена посредством хващане на компрометиращо излъчване, предавано от оборудването за гласоподаване. Под „ компрометиране “ в този случай се има поради „ откриване на това какъв глас е подаден от гласоподавателя “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР