Когато чуят за кърмене на поискване, все още много хора,

...
Когато чуят за кърмене на поискване, все още много хора,
Коментари Харесай

Кърмене на поискване

Когато чуят за кърмене на поискване, към момента доста хора, включително майки и баби, недоумяват: “Кърмене на какво? ”, “Как по този начин на поискване? ”. Та нали, както всички знаем, бебетата се хранят по непоколебим режим - най-често на всеки три часа и по опция без нощно кърмене от най-ранна възраст?

“ Кърмене на какво? ”
За кърменето на поискване от ден на ден млади майки чуват от лекциите на някои от огромните организации в поддръжка на кърменето и техните консултанти. Благодарение на тяхната помощ, разпространяването на и сходни хрумвания, от ден на ден майки се убеждават, че кърменето не е задача невъзможна, а в противен случай - напълно натурален акт, които с изключение на потвърдени изгоди за двете страни, носи и извънредно наслаждение и задоволство.

Какво съставлява кърменето на поискване?

Кърменето на поискване значи да предлагаме на бебето да суче при всеки сигнал от негова страна. А това надалеч не е единствено плачът. За сигнал, изключително при напълно дребните бебета, се смятат отварянето на устичката, примляскването с устни, лапането на пръсти. Кърменето на поискване значи да забравите за часовника и да се доверите изцяло на инстинктите и потребностите на детето. Подобен метод на хранене, най-малко в първите месеци на акомодация към новия свят, наподобява напълно логически. Като имаме поради, че в утробата детето е получавало всичко, от което се нуждае и то когато и да е, внезапното прекосяване на режимно хранене, наред с всички останали фактори от околната среда, са повече от стресови за преди малко появилото се на бял свят малко създание.

“ Поставяйки детето на гърда при всеки позив от негова страна,
ние му предлагаме освен храна и вода,
но и нещо доста по-важно - разтуха и прочувствена поддръжка. ”

В поддръжка на кърменето на поискване и майките, и експертите акцентират няколко значими преимущества:

Със сигурност можем да твърдим, че потребностите на бебето - било то от храна или просто от гушкане, са съответно и навременно задоволени. За разлика от кърменето по режим, при което постоянно се постанова да утешаваме сякаш неоснователно плачещото бебе до идващия час за хранене.

Чрез кърмене на поискване се обезпечава постоянна и честа стимулация на гърдите, което в множеството случаи е главният фактор, който подсигурява достатъчната като количество и дълготрайност лактация.

Задоволяват се прочувствените потребности на детето, което значи, че моментите на рев и ненужно изнервяне и за детето, и за майката са сведени до най-малко.

Не е належащо авансово обмисляне на храненето. Кърменето на поискване просто се случва - без значение по кое време и къде. Особено, в случай че майката и близките не страдат от непотребни предубеждения, то може да се практикува безусловно на всички места.

Недостатъците са доста по-малко на брой.
В началото кърменето на поискване може да продължи съвсем непрекъснато - от време на време през час, от време на време даже по-често. Времетраенето постоянно също е без строги граници. Това, изключително скоро след раждането, може да се окаже много изтощително. Ако майката обаче осъзнае, че кърменето е главната й роля (поне в самото начало) и се отдаде напълно на него, то това занятие се трансформира в миг за релакс и отмора.

А скоро по-късно нещата идват по местата ти - детето напълно естествено постанова личен темп, съгласуван напълно с потребностите му, времето за сукане се съкратява, а броят на кърменията - понижава. Като минус някои майки показват, че кърменето на поискване не им дава съвсем никаква опция да се отделят от бебето - даже и единствено за няколко часа. Но и това е до време, тъй като с порастването на кърмачетата, нещата стават все по-лесни и контролирани.

Каквито и да са минусите на този “режим ”, в случай че изобщо можем да го назовем по този начин, те са неизмерими по отношение на изгодите от него. Кърменето на поискване е в действителност положително решение, посредством което задоволяваме и физическите, и прочувствените потребности на дребния човек. А за удовлетворението от това да му дадеш допустимо най-хубавия старт, могат да приказват не една и две майки, отдали се на този по този начин натурален и доблестен акт.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР