Когато бившата ми свекърва се обади и започна да ме

...
Когато бившата ми свекърва се обади и започна да ме
Коментари Харесай

Бившата ми свекърва ме моли за помощ. И тогава разбрах – възмездието съществува

Когато някогашната ми свекърва се обади и стартира да ме моли за помощ, разбрах, че възмездието съществува, че нищо в живота не се случва току по този начин.

С някогашния ми брачен партньор сме разведени от 9 години, поддържахме връзка единствено поради децата. Отношенията ни бяха обтегнати и комплицирани. Разведохме се по моя самодейност, брачният партньор ми изневери, след това изиска амнистия, спря се за известно време. Струваше ми се, че той в действителност може да се промени, че това е просто сложен миг в фамилния живот, интервал на рецесия. Всички рецесии би трябвало да свършат някой ден.

Но обстановката сподели, че това са излъгани очаквания. Намерих си постоянна високоплатена работа, с цел да мога да наема асистент с децата, подадох молба за бракоразвод. Той принудително се съгласи, само че ме заплаши, че след това ще скърбя.

Апартаментът беше продаден, вложих тези пари в закупуване на нов, изтеглих ипотечен. Ще кажа, че първоначално беше доста мъчно, изплаках доста сълзи във възглавницата си, само че с времето привикнах да разгадавам единствено на себе си, макар че в никакъв случай не съм отказвала помощта на родителите си.

Съпругът ми и майка му „ изчезнаха от радарите “. Тогава му се обадих, говорихме, споделих, че на децата им липсва, че нуждая се от прехрана. Постепенно повече или по-малко се стигна до единодушие по тези въпроси, стана по-лесно да се поддържа връзка.

След известно време ме срещнаха с един мъж, той е чужденец, работеше в българския офис на компанията. Започнахме връзка, срещнах го с децата, прекарахме всички уикенди дружно, някогашният ми мъж вземаше децата единствено един път месечно за уикенда, от време на време на празници.

Новият ми мъж стартира да приказва за това, че може да бъде трансфериран назад вкъщи, те ротират чиновниците си след известно време, предложи ми да отида с него. Но по това време татко ми беше доста болен, даже не можех да мисля за каквото и да е преместване. Запознах новия си мъж с родителите си, той ми оказа помощ по всички въпроси, включи се в живота ни.

Мама, в диалог с него, разбра, че скоро може да си тръгне, стартира да упорства да обмисля и този вид, казвайки, че съм страдала доста, би трябвало да мисля за щастието си. Но аз обясних всичко на индивида, той сподели, че ще се опита да остане още една година, само че аз би трябвало да реша какво ще върша в бъдеще.

Започнах интензивно да изучавам езика, готвих се да се преместя, само че разбрах, че може да има проблем с някогашния ми брачен партньор. Мама сподели, че не се интересува доста от децата, че има ново семейство, евентуално ще има и деца в новата си връзка. Когато го извиках на сериозен диалог, надълбоко в сърцето си се надявах, че той няма да е срещу заминаването на децата, макар че с мозъка си разбирах, че може да реши да ми отмъсти по този метод.

Той ме изслуша някак умерено, като че ли го предполагал или знаел. Каза, че ще намерения и ще ме уведоми. Мина време, той не сподели нищо, не се обади. След това се обади да каже по кое време юе вземе децата, по другия въпрос – безмълвие.

Попитах го непосредствено, отговори, че мисли, съветва се със експерти, желае да разбере с какво може да го заплаши това. Каза, че има опасения, че към този момент няма да може да вижда децата и други думи в същия дух. В последна сметка не даде позволение. Ето по какъв начин този мъж още веднъж „ разруши ” живота ми, а може би и на децата ни.

И всичко това поради самолюбието му, просто тъй като в действителност искаше да ми направи гадно. Разбира се, не отпътувах на никое място, останах тук. Да, към този момент не желаех да виждам и слушам този човек, трябваше да поддържам връзка с него поради децата, само че единствено по значими въпроси.

И в този момент, след доста години, се чува позвъняване от някогашната ми свекърва с молба да оказа помощ на някогашния си брачен партньор. Имал дребен инсулт, почти се възстановил, само че не можел да работи. Ръката не работела изцяло, говорът му не се е възстановил изцяло, паметта му потъвала. Цялата тежест на грижите и рехабилитацията падали върху нея.

Оказа, че няма кой различен да му помогне, за какво дамата, с която живеел през цялото това време, го изоставила, не знам. Никога не съм желала да се задълбавам във всичко това, бях му грубо афектирана, бих желала в никакъв случай повече да не го видя, по тази причина се пробвах да не се интересувам от историята на живота му, помолих и  децата да не ми споделят нищо съответно, единствено нещо, което ги визира директно.

А в този момент някогашната свекърва на процедура изисква аз да поема всички грижи и обслужване за него. Ясно е, че един от значимите въпроси са парите. Но не желая и няма да го направя. Дори освен това, някъде в себе си ми се коства, че това е наказване за тях за това, което предизвикаха на мен и децата.

Никога не съм му го пожелавала, само че и не го скърбя. Отначало тя се обади и сподели, че ще завещае цялото завещание на децата ми, макар че преди този момент през всичките години пищеше, че няма да получат нищо, откогато се разведох. А в този момент тя напряко ми се молеше.

Сега отново се обажда, изпраща проклятия към мен и децата. Те стопираха да подвигат телефона, когато тя им се обажда, макар че преди този момент са ходили при татко си и са го посещавали.

Но споделят, че в този момент е невероятно да го посещават, тъй като незабавно щом прекрачат прага на жилището, върху тях се изсипват проклятия. Наскоро синът ми сподели, че татко му самичък му се обадил, помолил го да пристигна, желал да си поговорят. Вероятно отново ще се опита да ги оплете в проблемите си.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР