Кога проблемът с недостига на места в детските градини в

...
Кога проблемът с недостига на места в детските градини в
Коментари Харесай

Барбалов каза кога решават проблема със забавачките

Кога казусът с дефицита тук-там в детските градини в София ще бъде решен? Отговор на този въпрос даде в предаването " Офанзивав с Любо Огнянов " по NOVA NEWS Дончо Барбалов, зам.- кмет по финанси и опазване на здравето на София.

" В рамките на 4-5 години новите детски градини ще допринесат за края на липса тук-там ", безапелационен бе той.

Барбалов разяснява стягането на ограниченията против ковид в столицата. От през вчерашния ден в София заведенията затварят с един час по-рано, а огромните възпитаници се върнаха в онлайн режим.

" Мерките, които се разискват и вкарват, са за да се понижи броят на инфектираните, с цел да може извънредно да се пребори рецесията ", сподели зам.-кметът. Той добави, че контролът е засилен, следи се непрекъснато спазването на рисковите места, пазари, магазини, заведения, молове, като на този стадий не се планува въвеждане наложително носене на маски навън.

Барбалов заяви, че столичният бюджет ще бъде ориентиран към инфраструктура, градеж на нови детски градини. Ще се ремонтира трасето на трамвай №5, без това да визира платната за коли по бул " Цар Борис III ".

Относно преместваемите търговски обекти стана ясно, че Столична община няма да пести средства за премахване на всички, които са противозаконни или неизрядни.

Дончо Барбалов осведоми, че градският превоз е претърпял максимален спад от началото на Коронавирус рецесията.

Той добави, че замърсяването на въздуха в София ще се управлява с новите екостикери с чип. Те ще се слагат при техническите прегледи. В дните с високо замърсяване ще бъде лимитиран достъпа на коли с по-ниска категория в центъра на столицата и контролът на процеса ще става точно посредством стикерите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР