Кога президентът Румен Радев ще разпусне 46-ото НС и ще

...
Кога президентът Румен Радев ще разпусне 46-ото НС и ще
Коментари Харесай

Кога Радев ще разпусне парламента? Уклончив отговор

Кога президентът Румен Радев ще разпусне 46-ото Народно събрание и ще насрочи третите за тази година парламентарни избори? Твърде колеблив отговор даде на този въпрос президентът. Във ВМА през днешния ден той разяснява несполучливия трети опит за сформиране на държавно управление – с мандата на Българска социалистическа партия. И се разгласи срещу избори 2 в 1 дружно с президентските.

" Аз мисля, че неуспехът на нашите народните представители да излъчат за следващ път държавно управление не изчерпва отговорността им. На дневен ред не са изборите, а дали ще съумеят да се активизират да свършат част от работата. Трябва да се актуализира бюджета. Сигурен съм, че няма да оставят работещите, пенсионерите и бизнесите без пари. Има значими закони, които би трябвало да се гласоподават ", сподели Румен Радев. 

" Зависи по какъв начин националните представителите ще провеждат работата си, тъй че да изпълнят най-малко най-важната част от задачата ", добави президентът. 

" Аз нееднократно заявих, че разбъркване на изборите е срещу духа на Конституцията и смесва отговорностите. Трябва да отчетем обаче обстоятелството, че рецесията се задълбочава и би трябвало да принудим българите да гласоподават 3 седмици поред. Ще диря разумен баланс. Темата за служебния кабинет не е на дневен ред. Има още време до разпускането на Народното събрание и това държавно управление има да свърши още работа. С него желаех да покажа, че е вероятен нов модел и жанр на ръководство. Мисля, че този модел се оказа сполучлив и сподели сериозен резултат ", съобщи още Румен Радев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР