Кога електромобилите, които ще се произвеждат в Ловеч, ще са

...
Кога електромобилите, които ще се произвеждат в Ловеч, ще са
Коментари Харесай

Електромобилите от Ловеч – как изглеждат и кога?

Кога електрическите автомобили, които ще се създават в Ловеч, ще са на пазара? Отговор на този въпрос дадоха проф. д–р Улрих Херман – основен изпълнителен шеф на Next.e.GO Mobile и Теодор Детерман, шеф на Next.e.GO Mobile в изявление за бТВ.

Преди дни служебният министър на стопанската система Кирил Петков разгласи, че до 2 години у нас ще бъде издигнат цех за електрически коли, като предстоящата инвестицията е в размер на 140 милиона евро и ще ни донесе 1000 нови работни места. Днес в министерството на стопанската система се подписват финалните документи за плана.

Колата е артикул от последващо потомство на индустриалните системи, изясни проф. д–р Улрих Херман. Той означи, че самият автомобил е със специфичен нов дизайн, особено създаден за електрически коли.

„ Автомобилът е създаден особено за градска среда, пробегът ме у 200 км, което е 10 пъти повече от междинния пробег – 20 км. Колата също по този начин е с доста състезателен дизайн, доста е занимателно да я караш в града “, сподели още  проф. д–р Улрих Херман.

Има няколко аргументи компанията да избере България като място, на което да се създават колите, сподели и Теодор Детерман. „ Тук има мощен авто клъстър с доста мощна база снабдители в цялата страна. На второ място имаме опция да стартираме в технопарка в Ловеч, което е доста комфортно, тъй като има оптимална инфрасктруктура, както и добре образовани квалифицирани чиновници “, обясни  Детерман. По думите му причина да изберат България е и положителната софтуерна база.

Очакваният потенциал за произвеждане е над 30 000 електроавтомобила годишно. Проектът ще се осъществя на част от площадката на цех „ Балкан “ АД в Ловеч, където в предишното са създавани едни от първите коли, колела, мотоциклети и самолети в България. Заводът ще е подготвен в края на 2023 година или началото на 2024 година

Иновативната инвестиция в завода ще се осъществя на база правилата на Индустрия 4.0 за създаване, инженеринг, изпитване, произвеждане, маркетинг, дистрибуция, сервиз и продажба на четириколесни електрически транспортни средства. Това включва внедряване и потребление на киберфизични системи, интернет и облачни системи и др.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР