Кога, ако не сега, е време да си припомним многото

...
Кога, ако не сега, е време да си припомним многото
Коментари Харесай

Ябълков сладкиш за нула време и като детска игра

Кога, в случай че не в този момент, е време да си напомним многото предписания за печива с ябълки. Лично аз свързвам ябълковия къс с есента и рухването на листата. Искам да се увия с одеяло, да взема книга и да започна всеки ред с обичания си десерт

Най- обичам елементарен ябълков пай . Ястие, което не изисква доста време и старания, от година на година радва фамилията ми с усета си.. Искам децата ми да помнят детството си по този метод.

Съставки

Ябълка 4бр

Пшенично брашно 1 чаша

Захар 150 гр

Яйце 5 броя.

Ванилова захар 15 g

Сметана 60 g

Масло 100 g

Бакпулвер 10 g

Захар на усет

Канела на усет

Сол на усет

 

Подготовка

Първата стъпка е приготвянето на тестото. Разбийте яйцата в дълбока купа. Покрийте ги със захар и разбийте. Добавете щипка сол и разтопено масло. Разбъркайте още веднъж.
Сега прибавете сметаната и ванилията към сместа. Разбъркайте съставките до гладка примес. Смесете брашното с бакпулвера. Пресейте ги в купа с течна маса. Омесете до хомогенно тесто.


Обелете и настържете ябълките. Нарежете на огромни кубчета. Изсипете ябълките в тестото, разбъркайте всичко.

Покрийте съд за печене с хартия. Изсипете тестото върху нея, разпределете го отмерено по повърхността. Гответе във фурна, загрята до 180 градуса за към 20 минути.

Времето зависи от размера на формата. Във всеки случай можете да ревизирате готовността на печивото с съчка за зъби. Оставете готовия къс да се охлади за няколко минути и сервирайте.

Поръсете ябълковия пай със примес от пудра захар и канела, преди да го нарежете на квадратчета . Между другото, можете да замените ябълките в рецептата с плодове по ваш избор. Но първо би трябвало да се поръсят с нишесте, тъй че сокът да се държи вътре. Мислите ли, че нашите печени произведения могат да се трансфорат в заслужен сурогат на пая? Споделете вашето мнение!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР