Кое е по-малкото зло - България да предаде до европейските

...
Кое е по-малкото зло - България да предаде до европейските
Коментари Харесай

Ще бъде ли ревизиран Планът за възстановяване и кога?

Кое е по-малкото зло - България да съобщи до европейските органи в точния момент, въпреки и незадоволително добър План за възобновяване и резистентност или усъвършенстван, само че просрочен? Според депутата от левицата Румен Гечев, в тази ситуация най-добре е да дадем това, с което разполагаме, защото Европейски Съюз дава опция за редакция, само че това би трябвало да стане бързо и то при изискване, че има държавно управление.

Основният проблем на Плана е, че парите, които са планувани, включително за цифровизация и зеления пакет, се насочват към браншове, които не са реформирани, уточни той. " Досега държавното управление е изхарчило 2 милиарда лв. в последните години за цифровизация на ръководството и резултатът е никакъв. Ако ние отново ще налеем няколко милиона със същите резултати, няма никакъв смисъл ", акцентира професорът.

Визирайки парите за зеления пакет в енергетиката, Гечев изрази подозрения за коя енергетика са. " Публична загадка е, че забележителна част от компаниите - слънчева сила, ВЕЦ-овете, вятърна са на кого ", попита той и уточни: " На кръгове близки до държавното управление от всички цветове и дори и на настоящия политически хайлайф на разнообразни партии, което поражда въпросът какво вършим в този момент и там ли ще налеем няколкостотин милиона.. "

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Проблем ще е, в случай че е почнало разплащане по избрани проек...

За плануваното в Плана за опазването на здравето, Гечев също е запазен: " Много добре - планува се нарастване на средствата за саниране и ремонт на лечебни заведения, само че нищо не се споделя за промяна на опазването на здравето, тъй като в този си тип наливането на повече пари значи циментиране на статуквото в опазването на здравето, което също не е задоволително ". Той е безапелационен, че един от главните проблеми на Плана е, че там няма безусловно никакви промени, с цел да бъдат финансирани посредством тази стратегия.

Според него това би трябвало да се преработи напълно, а дали ще се случи - зависи от това дали ще бъде определено държавно управление. " Ако има служебно държавно управление, неговите благоприятни условия за преправка на програмата ще бъдат доста дребни, защото главната задача на един длъжностен кабинет е да приготви изборите, означи Гечев. " Това значи, че възможна редакция на програмата действително ще има чак есента, което към този момент крие опасности за България ", заключи депутатът.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР