Кодексът за социално осигуряване (КСО) е основният нормативен акт, в

...
Кодексът за социално осигуряване (КСО) е основният нормативен акт, в
Коментари Харесай

Повече пари за пенсии? Как се събират

Кодексът за обществено обезпечаване (КСО) е главният нормативен акт, в който са уредени изискванията за приемането на повече от една пенсия. Когато лицата дават отговор на условията за разпределяне на разнообразни типове пенсии, те могат да се получават при изискванията на член 101 от КСО, написа Монитор.

Още 10 дни има хората, които желаят да трансферират вноските си за втора пенсия от частен фонд в Националния застрахователен институт. Крайният период за тях е 30 юни.

Това се отвася за всички, родени през 1960 – 1964 година Не на гишетата на Национален осигурителен институт, а на Национална агенция за приходите се случва прехвърлянето. Срокът беше даден по изключение на тези, на които остават по-малко от 5 години да навършат възрастта за пенсиониране.

" Средният размер на партидите в частните пенсионни сдружения е 4413 лв. за групата на възраст сред 60 и 64 година Това са дамите, които първо ще се пенсионират. За да схванат обезпечените лица какъв брой ще получат, в случай че имат междинния размер на насъбраните средства, дано разделят тази сума на към 20 години живот след пенсия ", разяснява Ваня Григорова, стопански консултант в КТ " Подкрепа ".

" Ако търсим правдивост в пенсионния модел, би трябвало да се върнем най-малко няколко години обратно и да се анулират всички неща, които направиха по този начин, че половината пенсионери да взимат една и съща пенсия. Това значи да се преизчислят пенсиите съгласно осигурителния стаж и вноските, които са правени. " Това разяснява изпълнителният шеф на Европейската фондация за възстановяване изискванията на живот и труд към Европейската комисия и някогашен министър Ивайло Калфин.

Вече всеки може да види тъкмо каква пенсия ще получи плюс новия самостоятелен коефицент. Допълнена версия на електронната услуга " Изчисляване на планирана пенсия " към този момент е дейна на интернет страницата на Националния застрахователен институт (НОИ), оповестиха от пресцентъра на осигурителния институт.

Служебното държавно управление подчертава върху бедните българи и пенсионерите. Продължава програмата " Топъл обяд ", ресурсът е на половина привършен, само че ще продължи до края на годината. Това съобщи вицепремиерът и обществен министър Гълъб Донев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР