КОД излезе с позиция по повод решението на Столична община

...
КОД излезе с позиция по повод решението на Столична община
Коментари Харесай

КОД: Дълг на управляващите е да защитят европейското бъдеще на България

КОД излезе с позиция във връзка решението на Столична община Паметникът на руската войска да бъде демонтиран и изместен в Музея на социалистическото изкуство. В нея те подлагат на критика ръководещите, че разрешават с държанието си да " бъде унижена българската държавност, да бъдат подложени на подозрение нашия суверенитет и самостоятелност ". И упорстват да бъде предпазено европейското бъдеще на България.

Вижте цялостния текст на позицията на КОД:

НР на КОД изрича отвращение от държанието на така наречен евроатлантическо държавно управление, което с нерешителните си дейности позволи несъразмерната държавна защита на признака на руската окупация на България да се трансформира във визитна картичка на страната ни. Независимо кой е подписал нелепата заповед за кордоните полиция към МОЧА, отговорността на министъра на вътрешните работи и на самия министър председател е над волята на всеки държавен чиновник, без значение дали той е под протекцията на българския или на нечий непознат президент. Факт е, че с некомпетентното си държание и с неналичието на ясна политическа воля, държавното управление позволи за следващ път да бъде унижена българската държавност, а независимостта и суверенитета ни да бъдат подложени на подозрения.

КОД упорства:

1. Правителството и персонално министър председателят неотложно да се извинят на българските жители за унизителната и грозна сцена пред МОЧА в нощта на 24 август!

2. Управляващото болшинство в Народното събрание и всички водачи на обособените партии и обединения в него неотложно да стартират процедура за сезиране на способените институции за следствие на държанието на президента Румен Радев, като опит за предизвикателство на гражданско напрежение за държавен прелом.

3. Парламентът да одобри документ, осъдителен всевъзможни прояви, деклариращи поддръжка и съпричастност към нападателната имперска политика на Путин и държавното управление в Кремъл. Приближаващите избори не могат да бъдат опрощение за подлагането на риск на гражданския мир в България, нито страхът пред съветското посолство и Румен Радев.

Дълг на държавното управление и ръководещото болшинство е да отбраните България и нейното европейско бъдеще!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР