Коалицията проведе много конструктивен диалог по темата Северна Македония. Обединхиме

...
Коалицията проведе много конструктивен диалог по темата Северна Македония. Обединхиме
Коментари Харесай

Решение за РС Македония? Горещо от Лена Бориславова

" Коалицията организира доста градивен разговор по тематиката Северна Македония. Обединхиме се, че би трябвало да има необятно единодушие по тематиката, както и че тя наложително ще мине през Народното събрание, а до тогава ще оставим дипломатите от МВНР да работят ". Това съобщи представителят на кабинета Лена Бориславова след края на съдружния съвет довечера, предава Българска национална телевизия.

По думите ѝ най-важното е българската позиция по отношение на двустранния контракт да бъде предпазена и нашите дипломати работят по този въпрос

" Това няма да е държавното управление, което ще съобщи националния интерес. Когато имаме решение и отчет на Министерство на външните работи, в който се регистрира прогрес по българската позиция, ще имаме и предложение към Народното събрание. На този стадий не сме там ", разяснява Бориславова.

Станислав Балабанов от ИТН сподели, че всички партии са препотвърдили позициите си.

" Обединихме се, че е една пистата и се надяваме на позитивни дейности и на дипломатите на Република Северна Македония ", сподели той.

" Актуализацията би трябвало да бъде призната в Народното събрание до края на юни. От 6 до 10 юни ще се постараем да бъде прегледано в комисия ", съобщи Лена Бориславова.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР