Коалицията Продължаваме промяната-Демократична България ще предложи кабинет, но в него

...
Коалицията Продължаваме промяната-Демократична България ще предложи кабинет, но в него
Коментари Харесай

Депутат от Промяната издаде какви министри ще има в кабинета им

Коалицията " Продължаваме промяната-Демократична България " ще предложи кабинет, само че в него изрично няма да има министри на ГЕРБ, заяви в изявление за Българска национална телевизия депутатът от ПП-ДБ Стою Стоев.

„ Ще предложим държавно управление на малцинството, дружно и с показаната стратегия, без министри на ГЕРБ. Има огромна възможност подобен кабинет да мине ”, убеден е той.
-->
По мотив снощното решение да не поддържат напъните на Мария Габриел да сформира държавно управление, той сподели, че то е било единомислещо. " Решихме да продължим позицията и да заявим ясно, че няма по какъв начин ГЕРБ да получат нашата поддръжка за първия мандат ", сподели Стоев.

„ Вижда се, че въпреки и сякаш самостоятелни хора от разнообразни пластове в страната, след политическа поръчка, на идващия ден незабавно се засилват. Концепцията на нашия проектокабинет няма да се промени ”, добави той.

Той счита, че до поддръжка за втория мандат ще се стигне, „ защото визията ни се споделя, най-малко на думи, и от други обединения в Народно събрание ”.

„ Лично моето чувство е, че има немалка възможност да осъществяваме втория мандат. Смятам, че фактически може да осъществяваме целите, които сме си заложили, и към момента не е изчерпано това Народно заседание ”, убеден е Стоев.

„ Ние дойдохме във властта с концепцията да приключим правосъдната промяна. Както виждате, на най-високите постове в правосъдната власт се удостоверява за огромна политическа взаимозависимост. Това с естествени законопроекти няма по какъв начин да се реши, измененията са на конституционно равнище ”, сподели още Стою Стоев.

На въпрос възползват ли се от протичащото се в прокуратурата, той изясни: „ Ние ясно и предвидимо действаме по този начин, както още на изборите сме декларирали. Проблемът в протичащото се в прокуратурата и правосъдната власт е, че ясно се появи, че в последна сметка говореното от нас е реалност – въздействието на политиците в тази правосъдна власт е извънредно огромна. Ясно се видя кой държи копчето Enter. За страдание, това е действителността в България и без конституционна промяна не може да се промени. ”
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР