Коалицията Продължаваме промяната- Демократична България (ПП-ДБ) няма да подкрепи правителство

...
Коалицията Продължаваме промяната- Демократична България (ПП-ДБ) няма да подкрепи правителство
Коментари Харесай

ПП-ДБ няма да подкрепи ГЕРБ, ще предложи кабинет с втория мандат

Коалицията " Продължаваме промяната- Демократична България " (ПП-ДБ) няма да поддържа държавно управление с мандат или присъединяване на ГЕРБ и ще предложи кабинет с втория мандат. Това споделиха съпредседателите на Политическа партия Асен Василев и Кирил Петков на брифинг на обединението в петък.

ГЕРБ завоюва предварителните парламентарни избори на 2 април с 26,49% от гласовете, ПП-ДБ са на второ място с 24.57% . По закон първата партия получава първия мандат за сформиране на държавно управление.

Преди два дни водачът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели, че ще предложения всички партии в идващия парламент на диалози за сформиране на държавно управление.

" Не можем да подкрепим държавно управление, кадрувано от Бойко Борисов ", сподели Атанас Атанасов от ДСБ, която е част от обединението.

От ПП-ДБ споделиха също, че са почнали да проучват изборните резултати и че ще ги подобрят на идващите избори. " В тази акция обиколихме над 1000 обитаеми места. (...) В идната акция ще обиколим и останалите над 2000 обитаеми места в страната да поговорим с всички български жители ", сподели Асен Василев.

" Когато 60% от българските жители не са избрали да гласоподават, това демонстрира за нас, че работата е пред нас ", сподели Кирил Петков. По думите му общото решение за неподкрепа на ГЕРБ е " на база на полезностите ". " Българските жители би трябвало да са сигурни, че когато гласоподават за нас, това което обещаваме, това и ще спазим ", добави той.

" Нашата оценка е, че на тези избори обединяването ни не съумя да реализира своя цялостен капацитет ", сподели Христо Иванов от Демократична България.

Според Асен Василев има съществени проблеми с провеждането на изборите. " Има 5 пъти повече невалидни бюлетини - 45 000 невалидни бюлетини в тези избори при по-малко от 9000 в предходните, които имаха същия брой гласоподаватели ", сподели той.

Добави, че в 2234 секци и ( 17%) има разминаване сред записаните от машината и вписаните в протоколите гласове. В 2600 секции мобилните устройства не са предавали онлайн броенето на бюлетините. " От 700 от най-рисковите секции единствено в 172 има действително видеонаблюдение с ясно показани бюлетини ", сподели Василев.

ГЕРБ и ПП-ДБ ще имат надлежно 69 и 64 депутати в 49-ия парламент. На трето място е " Възраждане " с 37 , Движение за права и свободи - 36 , Българска социалистическа партия - 23 и " ИТН " (ИТН) - 11 . В неделя следва Центрталната изборна комисия да заяви новия състав на Народното събрание.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР