Коалиция Национално обединение на десницата“, съставена от партиите КОД и

...
Коалиция Национално обединение на десницата“, съставена от партиите КОД и
Коментари Харесай

Коалиция между партиите на Петър Москов и Цветан Цветанов подаде документи в ЦИК за вота на 14 ноември

Коалиция „ Национално обединяване на десницата “, формирана от партиите КОД и „ Републиканци за България “, подадоха документи за регистрация в ЦИК за присъединяване в президентските и парламентарните избори.

Кандидатурата за държавен глава ще бъде оповестена до дни. Целите на новото обединяване са възобновяване на парламентаризма, образуване на дясно ръководство и приемане на лустрационни закони, оповестиха водачите на двете обединения Петър Москов и Цветан Цветанов.

„ В идващия парламент би трябвало да има кардинална ценностна и обоснована десница. Другото, което мощно ни сплотява, е, че с изключение на потребността от смяна в същността, в тъканта на самата правосъдна система, същинската действителна правдивост, борбата против олигархията, всичко това, което хората назовават мафия по улицата, то е обвързвано с политическо решение, с българско законодателство вид „ Магнитски “, което за нас е лустрационното законодателство, на което ние безпределно доста държим “, съобщи Москва.

На собствен ред Цветан Цветанов означи:

„ Разминаването на тази политическа координатна система – ляво-дясно-център, значи, че някой има някакви друго подмолни ползи или съсредоточена власт в една персона или в една институция. И това, което се надяваме, че фактически дружно ще можем да реализираме това, което ще ни даде опция да имаме парламентарна представителност да се борим за тази нормалност, за която доста приказват, само че видяхме, че в 45-ия и 46-ия парламент това беше неспособност “. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР