Коалиционното споразумението между Продължаваме промяната“, БСП, Има такъв народ“ и

...
Коалиционното споразумението между Продължаваме промяната“, БСП, Има такъв народ“ и
Коментари Харесай

Кирил Петков се надява в началото на следващата седмица да има работещо правителство

Коалиционното съглашението сред „ Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Демократична България “ е „ на финалната права “ би трябвало да бъде подписано до понеделник. Това съобщи пред съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков, който отиде на незабавна координационна среща с останалите водачи, откакто социалистите желаеха смяна в текстовете на законодателната стратегия.

„ На финалната права сме. Останаха напълно малко неща, които би трябвало да довършим и да дискутираме. Надявам се днешния ден това да го довършим, а на следващия ден утре Българска социалистическа партия да мине с техните препоръки в утвърждението на съдружното съглашение. Много се надявам при започване на идната седмица да имаме работещо държавно управление “, разяснява Петков, като добави, че се надява в границите на утрешния ден, или в събота и неделя, съдружното съглашение да бъде подписано. „ Би трябвало до понеделник това да сме го създали “, сподели той.

Той добави, че се надява при започване на идната седмица „ да имаме към този момент работещо държавно управление “, като не изключва още при приемането на мандата да е подготвен съставът на кабинета.

„ Взимането на мандата ще е извършване на формалните стъпки и няма да има занапред договаряния. Надяваме се, че всичко ще бъде финализирано преди този момент “, сподели той.

Петков се въздържа от това да разяснява имена на министри, само че акцентира, че съставът на Министерски съвет е „ значително подготвен “.

„ В този миг на диалозите се чака пет индивида да бъдата вицепремиери и всяка от партиите, част от обединението, ще има вицепремиер “, добави той.

„ Искам да дам цялостната независимост на всеки един от нашите сътрудници да дефинират тима, който смятат за най-хубав за тези позиции “, сподели водачът на Политическа партия в отговор на въпроса дали Корнелия Нинова ще е министър или вицепремиер.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР