КНСБ настоява за по-активна и по-обхватна политика на правителството по

...
КНСБ настоява за по-активна и по-обхватна политика на правителството по
Коментари Харесай

Нежни синдикати: КНСБ помоли правителството за ”по-активна политика” по доходите

КНСБ упорства за по-активна и по-обхватна политика на държавното управление по приходите и заплащането на труда. Това оповестиха през днешния ден на конференция президентът на КНСБ Пламен Димитров и основният икономист на синдиката Любен Томев. Синдикалистите дефинираха обещанията на Борисов за 650 лв. минимална и 1500 лв. междинна заплата след 4 години като " атрактивен анонс ". И нежно размахаха пръст на държавното управление:

" Тези цели не отразяват желанията за ускорено доближаване към средноевропейските нива на възнаграждение на труда. КНСБ упорства за реализиране на 60 % от средноевропейското ниво на благосъстоянето в края на мандата на държавното управление ", внимателно се изрече Любен Томев.

От КНСБ не пропуснаха да похвалят кабинета за желанието за понижаване на продължително безработните с минимум 30 на 100. Синдикалната организация е срещу заложеното заледяване на всички парични помощи и компенсации, плащани от бюджета на ДОО / 340 лв. за развъждане на дете до двегодишна възраст, 540 лв. еднократна помощ при гибел на обезпечено лице, както и 7,20 лв. минимално обезщетение при безработица/.

Според синдиката управническата стратегия на държавно управление на Борисов за първи път е толкоз подробна и структурирана. Нека напомним, че куп икономисти и финансисти дефинираха същата тази стратегия като " приказки без покритие " поради неналичието на планове от кое място ще дойдат парите за плануваните заплащания по обществени стратегии.

Така КНСБ хем отби номера да оцени работата на държавното управление, хем се изхитри да го хвали по този начин, като че ли е на заплата при него. А може би това в действителност е по този начин?
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР