КНСБ и КТ Подкрепа“ се готвят да сезират Прокуратурата и

...
КНСБ и КТ Подкрепа“ се готвят да сезират Прокуратурата и
Коментари Харесай

Киро и Асен се тресат от нерви! Синдикатите бесни, готвят се да сезират Прокуратурата

КНСБ и КТ „ Подкрепа “ се готвят да сезират Прокуратурата и Иван Гешев поради едно от доста престъпления на кабинета „ Петков-Василев “, обвързвано с поетия от тях ангажимент в Плана за възобновяване и устойчиновост за 40-проценвото съкращане на въглищните мощности против лобистки план за акумулатори.

По време на срещата на КНСБ и КТ „ Подкрепа “ по- рано през днешния ден, депутатът от ГЕРБ Делян Добрев разгласи, че кабинетът „ Петков “ е нарушил решение на Народното събрание за запазването на работата на Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “.

Добрев имаше поради решение, приото от 44-то Народно заседание на 31 януари 2020 година и обнародвано в бр. 11 на Държавен вестник с дата 7.2.2020 година, с което депутатите „ задължават Министерския съвет да предприеме всички нужни ограничения за недопускане в дълготраен проект преустановяване на действието и/или ограничението на индустриалния потенциал на въглищните топлоелектрически централи от групата на „ Български Енергиен Холдинг “-ЕАД “.

Той попита синдикатите какво би трябвало да се направи по въпроса съгласно тях.

„ Във връзка с предходното решение за запазването на работата на Топлоелектрическа централа „ Марица изток “ 2 в същия размер е добре да помислим дружно с президента на КТ „ Подрепа “ Димитър Манолов дали не е време да сезираме основния прокурор за това дали някой е подминал законовоустановени правила и не ги е извършил. Трябва да стане ясно, че това не може да се прави, тъй като другояче какъв е смисълът да вземем ново решение, в случай че някой го наруши, предава ПИК.

Дисциплиниращият резултат на сходно деяние е необходим и аз поемам ангажимент да сезираме основния прокурор “, съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров.

„ Големият проблем е по какъв начин някои управляващи в страната си разрешават да правят нещо друго от вмененото от висшата власт, акцентира президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов. Той посочи още: „ Според мен задължения, поети от държавното управление, в прорез с решение на Народното събрание, би следвало да бъдат недействителни “.

След днешната поръчка на синдитатите да алармират Гешев, тъмните облаци над Кирил Петков и Асен Василев стават все по-гъсти. Сигналите в Прокуратурата против некадърното им ръководство непрекъснато набъбват, като измежду тях към този момент има няколко, подадени и от ПИК – за евентуална спекулация за милиони на Киро и Асен в „ Булгаргаз “, за „ Джемкорп “ и т.н.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР