КНСБ е съорганизатор на обучения по български език за украински

...
КНСБ е съорганизатор на обучения по български език за украински
Коментари Харесай

Учат на български украински деца, които ще се запишат на училище в България

КНСБ е съорганизатор на образования по български език за украински деца от 8 до 14-годишна възраст, които ще бъдат записани в учебни заведения у нас за идната образователна година.

Целта е те по-лесно да се интегрират в учебната среда. До момента са се присъединили 40 деца в Бургас и в София, сподели за „ Хоризонт “ координаторът на самодейността в синдиката Атанаска Тодорова.

" Езиковите образования в Бургас ги организираме в партньорство с регионалната администрация, а в София – с Български червен кръст. Децата получават учебници по български език и образователни пособия, тетрадки и писалки. В София учителят е бесарабска българка, която води неделното учебно заведение в Мариупол. В Бургас учителят е българка, която е лингвист с съветска и българска лингвистика. "

Има средства за образование на общо 400 деца, които да се разпределят в 20 курса, стига да има искащи да се включат в програмата.

" Възнаграждението на учителите е поето по стратегия на Върховния комисариат за бежанците към Организация на обединените нации в България ", изясни Тодорова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР