Кметство Врачеш и община Ботевград организират днес първия по рода

...
Кметство Врачеш и община Ботевград организират днес първия по рода
Коментари Харесай

Как се прави бъчва показват във Врачеш на първия по рода си Бъчфест

Кметство Врачеш и община Ботевград провеждат през днешния ден първия по рода си "Фестивал на бъчвата - Врачеш 2017 ". Празникът ще се състои в центъра на селото, оповестиха уредниците.

Ботевградското село Врачеш е известно даже отвън рамките на страната с бъчварския поминък, посредством който сега си изкарват хляба повече от 50 локални семейства. От рано сутринта локалните майстори ще изложат своята продукция на специфични щандове, а като част от фестивалната стратегия посетителите ще имат опцията да следят по какъв начин се създава бъчва - от оформянето на суровия дървен материал до сглобяването й. Търкаляне, повдигане и събиране на бъчва са част от атракциите за посетителите на Бъчфеста.

Български винопроизводители от разнообразни региони на страната ще показват своя продукция през целия ден на фестивала. За ценителите на положителната храна врачешките домакини ще подготвят обичайни кулинарни изкушения, а за положителното въодушевление на всички присъстващи ще има пъстра музикална стратегия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР