Кметовете са обявили местата за настоящ адрес в общинитеЯнев към

...
Кметовете са обявили местата за настоящ адрес в общинитеЯнев към
Коментари Харесай

Гласуването от плажа: В чужбина - да, у нас - не

Кметовете са оповестили местата за сегашен адрес в общините
Янев към губернаторите: Без нередности!

Гласуването от плажа в чужбина е по-възможно, в сравнение с от родното море. Това стана ясно от отговор на районния министър арх. Виолета Комитова до ЦИК. “Странно е, че адвокати от ЦИК ми задават въпрос, по какъв начин ще става гласуването в България”, сподели Комитова. И напомни, че всички жители в България могат да гласоподават по непрекъснат и по сегашен адрес.

“Вторият обаче се получава със единодушието на притежателя на парцела, който показва нотариален акт в съответната община и заявява единодушието си, че може да живеете там”, означи Комитова. Настоящ адрес може да се записва на посочените от кметовете до 21 май места, само че не и в хотелите, да вземем за пример.

Както към този момент “Труд” заяви, за -->, ще е належащо единствено попълване на декларация, че в същия ден няма да гласувате на друго място.

По-рано денем служебният министър председател Стефан Янев организира среща с новите регионални шефове в Гранитна зала на Министерския съвет и ги прикани да проявят “гъвкавост и ефикасни решения, които да водят към законни избори, избори, които са задоволително почтени и транспарантни, с цел да бъдат разпознати от българските граждани”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР