Кметовете на районите Тракия“ и Централен“ Костадин Димитров и Георги

...
Кметовете на районите Тракия“ и Централен“ Костадин Димитров и Георги
Коментари Харесай

Край на номинациите в ГЕРБ в Пловдив: Един от тях двамата ще е кандидат за кмет есента

Кметовете на регионите „ Тракия “ и „ Централен “ Костадин Димитров и Георги Стаменов са получили най-вече номинации за градоначалник на Пловдив на вътрешните партийни избори на пловдивската конструкция на ГЕРБ. Кандидатурата на Стаменов е издигната  във всичките шест районни организации, на Костадин Димитров – в пет, като се изключи „ Западен “. Събранията в „ Северен “ и „ Западен “ бяха последни, извършени през предходната седмица.
В „ Западен “ заедно за мястото на Здравко Димитров  е подсилен кметът на региона Димитър Колев, който е препоръчан и в други региони. Колев е номиниран и за областен кмет. Кметът на „ Северен “ Стоян Алексиев е повдигнат от съпартийците за нов мандат на поста. Иван Тотев , някогашен градоначалник и закрепостен регионален координатор на ГЕРБ, е посочен за градоначалник във всички региони, само че самият той към този момент няколко пъти споделя, че няма желание да се състезава на идните локални избори, и надали ще се отметне от думата си.
Предстои локалното управление да преброи гласовете на членовете си, част от които не са участвали на събранията по разнообразни аргументи, и да излъчи  любимец, който ще бъде препоръчан за дефинитивно одобряване от Изпълнителната комисия. Последната дума за кандидат-градоначалник има Бойко Борисов, каквато е досегашната партийна процедура.
До този миг изненади в партийния асортимент в Пловдив няма. За районните кметове са номинирани всички  титуляри. Двама от шестимата – Костадин Язов и Стоян Алексиев, са издигнати единствено от актива в своите региони „ Южен “ и „ Северен “ и това е предстоящо отношение на техните съпартийци, като се има поради, че те намерено поддържаха Здравко Димитров за кмет на изборите през 2019 година, нежелателен от локалната партийна маса.
Номинациите демонстрираха, че активът на ГЕРБ не приема кандидати за локалната власт отвън партията, въпреки че един от разновидностите, обсъждан от управлението, е на Изпълнителната комисия да бъде препоръчана и втора кандидатура – безпартийна и известна.
В коментар пред „ Дарик “ в петък локалният водач Иван Тотев съобщи уверен, че този път решението за името на претендента ще се вземе в Пловдив и тежката дума ще има локалната конструкция на партията. Тотев даде да се разбере още, че това ще е изявен деятел и разпознаваемо лице в ГЕРБ, а не претендент от гражданската квота, тъй като това била волята на членовете на партията.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР