Кметовете на кметства и кметските наместници в област Велико Търново

...
Кметовете на кметства и кметските наместници в област Велико Търново
Коментари Харесай

Кметове и кметски наместници от област Велико Търново се срещат с депутати


Кметовете на кметства и кметските наместници в област Велико Търново упорстват за законови промени, които да разрешат обитаемоте места със 100 поданици по непрекъснат адрес сами да си избират кмет, както и да отпадне задължението на селските управници да разнасят правосъдните призовки. На среща с депутатите от Великотърновския район селските кметове се оплакаха и от неприятната поддръжка на републиканската пътна мрежа в района.

Според дребните кметове държавните пътища в района са по-лошо поддържани от прилежащите области Габрово, Ловеч и Търговище, макар че за Великотърновска област отпуснатите пари от страната на километър са повече.

Община Златарица от години е осъдена от страната, уточни Димитър Цанев , кметски наместник на селата Сливовица и Чешма: 

Срам и срам е. Трябва да дойдете, господа народни представители, да видите какво съставлява Търговищка област и какво съставлява пътят Кесарево - Чешма. Аз съм 10 години в това село. Нито веднъж не е почистван пътят през зимния интервал. Имаме два моста, които всеки миг могат да пропаднат. За мен ние сме друга България.

В отговор шефът на Областното пътно ръководство Петя Каразохова изясни, че поддръжката на близо 1000-та километра от републиканската пътна мрежа във Великотърновско се прави по 4 контракта. Една компания дава отговор за поправки, друга за изриването на снега, трета за пътните знаци и четвърта за хоризонталната маркировка.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Здравка Маслянкова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР