Кметовете на големи американски градове - предимно такива, които членуват

...
Кметовете на големи американски градове - предимно такива, които членуват
Коментари Харесай

Големи американски градове отказват да приемат "парада на Тръмп"

Кметовете на огромни американски градове - най-вече такива, които членуват в Демократическата партия или ѝ симпатизират, оповестиха, че не желаят по техните улици да се организира огромният боен церемониал, който президентът Доналд Тръмп разпореди на Пентагона.

От Ню Йорк, Чикаго и Филаделфия кметовете демократи споделиха, че не желаят колони от военни и танкове да минават през градовете им. Ден по-рано министърът на защитата Джим Матис съобщи, че откакто управата на федералната столица Вашингтон не одобри концепцията, има разновидности парадът да бъде изнесен в някой различен град на Съединени американски щати.

Като удостоверение какъв брой разграничена съгласно партийните линии е Америка, кметът републиканец на Форт Уърт, щата Тексас, разгласи, че тя на драго сърце би приела парада на нейна територия. " Нашият град е измежду тези, които са най-приятелски настроени към военните и за нас ще е чест да бъдем домакини ", сподели Бетси Прайс.

Само три от 20-те най-големи града в страната - Сан Диего (Калифорния), Джаксънвил (Флорида) и Форт Уърт - се ръководят от републиканци. Останалите 17 са в ръцете на демократи.

Ню Йорк, Чикаго и Филаделфия постоянно организират в Деня на ветераните (11 ноември) паради в чест на някогашните чиновници във въоръжените сили. Но Ерик Филипс, представител на нюйоркския кмет Бил Де Блазио, съобщи, че " всеки $, прахосан да лъска егото на нашия президент, е $, който може да бъде вложен да се оказва помощ на ветераните ".

Тръмп сподели, че е бил въодушевен за концепцията си от парада в Деня на Бастилията (националния празник на Франция) предходната година, когато гостува на президента Еманюел Макрон. Но в Съединени американски щати освен кметовете, а и ветерани от войните в Ирак и Афганистан не възприемат самодейността му. Проучване от предходната седмица сподели, че 57% от тях са изрично срещу и едвам 15% показват мощна поддръжка за парада. Половината от интервюираните над 4600 души са дали своят вот за Тръмп.

Основното им терзание е, че по този метод армията ще бъде употребена за трупане на политически актив от Белия дом.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР