Кметицата на София Йорданка Фандъкова възложи на Столичния инспекторат да

...
Кметицата на София Йорданка Фандъкова възложи на Столичния инспекторат да
Коментари Харесай

Фандъкова откри, че ако мие улиците, въздухът ще стане по-чист

Кметицата на София Йорданка Фандъкова разпореди на Столичния инспекторат да сътвори организация за миене на столичните булеварди, съобщи организация " Фокус ", като се базира на източник в пресцентъра на Столичната община.

Два дни екипите ще мият булевардите „ Васил Левски “, „ Царица Йоана “, „ Дондуков “, „ Житница “ и други. При подобаващи условия активността ще продължи и в идващите дни. Миенето е една от главните ограничения, включени в програмата за възстановяване на качеството на атмосферния въздух, само че общината го подценява, като подчертава на вредата от автомобилния трафик. По празниците обаче колите са малко в София и все пак измервателните станции регистрират нараснала запрашеност на въздуха.

Вероятно това е повода кметицата да си спомни, че още през 2019 година бе задължена от съда да провежда миене на улиците два пъти месечно от май до септември и един път месечно от октомври до април. Освен това София бе задължена и да афишира настоящите данни за замърсяването на въздуха на страницата си във Facebook и на уеб страницата си, откакто стана ясно, че тя не може да прави това на осведомителните табла по спирките и в станциите на метрото. Във Facebook и на уеб страницата на общината в действително време би трябвало да има достъп до информация за замърсяването с фини прахови частици, партерен озон, азотен двуокис и серен двуокис.

Както проличава от разпореждането на Фандъкова, тя ще извършва отговорностите си отчасти, тъй като ще прати екипи от чистотата единствено по някои булеварди, а за останалите улици ще се грижи природата - дъждът и вятърът. Освен това усилието ѝ за хигиенизиране на града ще трае единствено два дни.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР