Парламентът на Грузия гласува за отхвърляне на президентското вето върху

...
Парламентът на Грузия гласува за отхвърляне на президентското вето върху
Коментари Харесай

Грузинският парламент отхвърли ветото на президента върху закона за чуждите агенти

Парламентът на Грузия гласоподава " за " отменяне на президентското несъгласие върху противоречивия закон за „ задграничното въздействие “ - ход, който е на път да провали стремежите на доста грузинци към участие в Европейски Съюз в интерес на по-тесните връзки с Москва.

Противоречивият законопроект е копие на съветския закон против " задграничните сътрудници " и задължава всяка от неправителствените организации и медии, които получават повече от 20% от финансирането си от чужбина, да се записват като " организация, обслужваща ползите на непозната страна ".

Преди повече от седмица грузинският президент Саломе Зурабишвили наложи несъгласие в опит да спре решението на Народното събрание - безрезултатно.

Във вторник грузинският парламент, следен от ръководещата партия „ Грузинска фантазия “, гласоподава " за " отменяне на ветото, с което сътвори предпоставки ръководителят на Народното събрание да подпише закона още през идващите дни.

Междувременно хиляди стачкуващи излязоха из улиците на Тбилиси, с цел да изразят несъгласието си с проектите на държавното управление. Много от тях развяваха грузински флагове и такива на Европейски Съюз.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР