Кметицата на испанския курорт Марбея – Анхелес Муньос, се записа

...
Кметицата на испанския курорт Марбея – Анхелес Муньос, се записа
Коментари Харесай

Кметица стана санитар през уикенда

Кметицата на испанския курорт Марбея – Анхелес Муньос, се записа като доброволец санитар, с цел да оказва помощ през уикендите в битката против разпространяването на ковид, заяви " Ел Еспаньол “. Лекарката не е практикувала от 1995 година насам, само че решила да работи, с цел да укрепи екипа от санитари в болничното заведение " Коста дел Сол “, съобщи Канал 3.

Преди това категорично изискала от Хесус Агире, здравен консултант в управата на провинция Андалусия, нейното включване като доброволец да остане в загадка от медиите. Но когато в събота се появила в болничното заведение, тя бързо била разпозната от хората. А медиите научили в понеделник.

От кметството на Марбея прецизираха, че имало юридическо затруднение: Анхелес трябвало да се откаже от политическия си пост, с цел да работи като санитар. Накрая бил открит компромис – кметица през седмицата, санитарка през уикенда.

От работата си на първа линия с маска и защитно облекло кметицата схванала от първа ръка за нуждата от още кревати. И от понеделник, към този момент в кметския си кабинет, почнала да работи за преобразуването на прилежащ на болничното заведение хотел във краткотрайна клиника с кревати за пациенти, а също и стаи за нужния личен състав.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР