Кметът Йорданка Фандъкова ще предложи на заседание на софийския щаб

...
Кметът Йорданка Фандъкова ще предложи на заседание на софийския щаб
Коментари Харесай

Фандъкова предлага затягане на мерките срещу COVID-19 в София

Кметът Йорданка Фандъкова ще предложи на съвещание на софийския щаб за преодоляване на разпространяването на COVID-19 две нови ограничения на територията на Столична община. Това заяви самата тя в формалния си профил във „ Facebook “.

Първата мярка, която столичният кмет предлага е всички възпитаници от 5 до 12 клас в София да преминат на образование в електронна среда за период от 2 седмици - от 15 до 26 март, в това число.



Другото ограничаване планува понижаване на работното време на всички заведения за хранене и развлечения, в това число на заведенията за хранене в хотелите и игралните зали, до 22:00 ч. за интервала от 12 до 26 март.

Окончателното решение на щаба ще бъде взето след съвещанието този следобяд.

„ Предлагам въвеждането на ограниченията поради внезапното нарастване на броя на инфектираните с COVID-19 на територията на Столична община. Броят на хората, настанени за лекуване в лечебните заведения, доближи равнищата от средата на ноември предходната година, когато стартира стръмен растеж на хоспитализациите. Над 1630 са настанените за лекуване в лечебни заведения в София към днешна дата, а хората на интензивно лекуване са 191 “, стимулира предложенията си Фандъкова.

Със заповед на здравния министър лечебните заведения в София разкриват спомагателни места за заболели с ковид, добавя столичният кмет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР