Кметът Йорданка Фандъкова е длъжна да разплете публично казуса с

...
Кметът Йорданка Фандъкова е длъжна да разплете публично казуса с
Коментари Харесай

Съветник от БСП с 4 въпроса към Фандъкова

Кметът Йорданка Фандъкова е длъжна да разплете обществено проблема с недоизградения плувен басейн и физкултурен салон към 21-во СОУ " Христо Ботев " в " Лозенец ". Това съобщи общинският консултант от Българска социалистическа партия Николай Велчев, който е заместник-председател на Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне в СОС. Той насочи публично запитване към столичния градоначалник, в което слага 4 съответни въпроса по случая.

" Първият е обвързван с аргументите да не бъде изпълнено Решение №384 на СОС от 11-ти юни 2009 година В точка IV от него Общинският съвет категорично се разпорежда при осъществяване на капиталовата стратегия на Специализирания общински приватизационен фонд (СОАП) за 2009-2010 година целево да бъдат употребявани средствата от приватизацията на прилежащ парцел за създаване на затрупан плувен басейн и физкултурен салон към 21-во СОУ, изясни Николай Велчев. - Сумата от приватизацията на въпросния парцел възлиза на 1,1 милиона лв. с Данък добавена стойност ".

Общинският консултант от Българска социалистическа партия упорства кметът Фандъкова също по този начин да разкрие къде са изхарчени тези средства от обществения търг. Николай Велчев пита и дали съществува документ в Столична община, с който е позволено средствата да не бъдат вложени целево по предопределение, както и за какво не е сбъднат надзор по осъществяване на Решение №384 на СОС от 11-ти юни 2009 година и кой носи отговорност за това.

" Още през 1988 година е издадено позволение за градеж на плувен басейн и физкултурен салон на 21-во СОУ. В момента съществува постройка, която е приключена до стадий Акт 14, изясни Николай Велчев. - Според издадено наскоро експертно мнение, структурата е изцяло здрава, сеизмично устойчива и може да понесе натоварвания. Това значи, че тя може да бъде довършена. И в случай че това беше направено с целевите средства от 1,1 милиона лв., предопределени с категорично решение на СОС тъкмо за тази цел, в този момент нямаше Столична община да отдава безплатно право на градеж за години напред на частна компания. А басейнът и физкултурният салон щяха да бъдат предопределени за учениците в 21-во СОУ и щеше да бъде непокътнат общественият детайл. Истината е, че дясното ръководство на София през годините на прехода изключи като приоритет образованието на подрастващото потомство. И всеобщо бяха отнемани и продавани незавършени или даже настоящи здания на учебни заведения и детски градини в София ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР