Кметът Вадим Бойченко, който напусна Мариупол, каза, че 90 автобуса

...
Кметът Вадим Бойченко, който напусна Мариупол, каза, че 90 автобуса
Коментари Харесай

Кметът на Мариупол призова жителите да се евакуират незабавно

Кметът Вадим Бойченко, който напусна Мариупол, сподели, че 90 рейса чакат да се насочат към разрушения южен пристанищен град. Ще има три пункта за транспортиране, единият от които е покрай стоманодобивния цех “Азовстал”, който се трансформира в последната цитадела на украинската опозиция.

Ако договорката се реализира, това ще бъде първото съглашение, реализирано за основаване на безвреден кулоар за цивилните да бягат от Мариупол към други украински градове от 5 март.

Бойченко прикани хората, които към този момент са напуснали Мариупол, да се свържат с родственици, които към момента са в града, и да ги призоват да се изтеглят. Той заяви, че 200 000 души към този момент са напуснали града, който е имал предвоенно население от над 400 000 души.

" Не се плашете и се евакуирайте в Запорожие, където можете да получите цялата нужна помощ - храна, медикаменти, неща от първа нужда - и най-важното е, че ще бъдете в сигурност ", написа той в изказване, оповестено от градската администрация.

Той сподели, че десетки хиляди хора са били убити в града на Азовско море, който е значително опустошен, откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари. Русия отхвърля съзнателно да е нападала цивилни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР