Кметът на Велико Търново Даниел Панов връчи Академичната награда на

...
Кметът на Велико Търново Даниел Панов връчи Академичната награда на
Коментари Харесай

Кметът Даниел Панов връчи Академичната награда на Община Велико Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов връчи Академичната премия на Община Велико Търново, с която локалната власт всяка година поддържа изявен абитуриент от Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “. Церемонията бе част от тържественото съвещание на Алма-матер в Старата столица, отдадено на студентския празник – 8 декември. Носител на оценката, чиято парична равноценност е 5000 евро, стана юристът Благой Тумбаров. Номинацията му бе дело на Академичния съвет на висшето образователно заведение и бе гласувана от Великотърновския общински съвет.

След празничното слово на ректора на ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “ проф. Христо Бонджолов, кметът Даниел Панов напомни, че Община Велико Търново връчва Академична премия за 17-а поредна година. „ Старата столица дава образец за провеждането на действителна просветителна политика, в центъра на която са младежите. Именно те са бъдещето на Велико Търново и на България. Тук, в града на славните Асеневци, ние демонстрираме, че просветата е главен приоритет “, сподели в словото си Даниел Панов. Той благодари на учредителите на Академичната премия и на хората, оценили нейната значителност през годините.

Кметът на Велико Търново акцентира огромната роля на университета, на преподавателите и студентите за актуалния разцвет на Старата столица и за положителните вероятности, капацитета и опциите за бъдещето. Той благодари на ректорското управление, на академичната общественост и на младежите за дейното присъединяване в публичния живот.

„ Велико Търново е жив, млад, хубав и сполучлив град, отворен към актуалните трендове и към световния свят. Студентският празник е събитие, което всяка година в допълнение зарежда Старата столица с позитивна сила, очаквания, хрумвания и фантазии. Нека бъдем единни и дружно да работим, с цел да бъде градът ни още по-добър за живеене, за обучение, за научна и професионална реализация “, акцентира Даниел Панов. „ Празнувайте бурно, само че и рационално “, обърна се към младежите кметът.

Студентите, преподавателите и гостите на тържественото съвещание бяха поздравени и от ръководителя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. Сред гостите на празника бяха регионалният шеф проф. Любомира Попова, общински съветници, представители на академичната общественост и публичните среди.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР