Кметът на украинската столица Киев Виталий Кличко обяви, че властите

...
Кметът на украинската столица Киев Виталий Кличко обяви, че властите
Коментари Харесай

Одобрен е план за евакуация на Киев

Кметът на украинската столица Киев Виталий Кличко разгласи, че управляващите на украинската столица са одобрили проект за евакуация при положение на допустима съветска инвазия. Това са съобщили от пресслужбата на киевската администрация, представени от ТАСС.

" Градските служби към този момент работят за попречване на изключителна обстановка от боен темперамент, сподели Кличко, представен от пресслужбата. Нашите старания са ориентирани към попречване или превъзмогване на вероятни провокации и устояване на военна офанзива. Ние действаме в сходство с явен проект. "

По думите на Кличко, за столицата е утвърден проект за евакуация, определящ местоположението на евакуационните центрове, нужния брой транспортни средства и безвредни региони за настаняване на евакуираните.
 Съединени американски щати чакат Русия да нахлуе в Украйна когато и да е
Съединени американски щати чакат Русия да нахлуе в Украйна когато и да е

Според Блинкън това може да се случи и по време на Олимпиадата в Пекин

Напоследък все по-често на Запад и в Киев се афишират опасения по отношение на хипотетичната подготовка на Москва за инвазия в Украйна. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков оцени тези изказвания като празна и безпочвена ескалация на напрежението, като акцентира, че Русия не съставлява опасност за никого.

В същото време, прессекретарят на Кремъл не изключи някои вероятни провокации, с цел да оправдае сходни изказвания и предизвести, че опитите за принудително разрешаване на украинския спор ще доведат до извънредно съществени последствия.

Все повече страни изтеглиха дипломатите си от Украйна.
 Песков: Твърденията за съветска инвазия са рискови
Песков: Твърденията за съветска инвазия са рискови

По-рано Bloomberg разгласява заглавие " Русия нахлу в Украйна ", след което призна неточност и отстрани публикацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР