Кметът на Тракия“ Костадин Димитров е кандидат за кмет на

...
Кметът на Тракия“ Костадин Димитров е кандидат за кмет на
Коментари Харесай

Костадин Димитров, кандидат на ГЕРБ за кмет на Пловдив: Доказахме, че работим с отворени врати, обърнати към хората

Кметът на „ Тракия “ Костадин Димитров е претендент за кмет на Пловдив от партия ГЕРБ. В малко изявление той показва позицията и отношението си към ръководството на Пловдив:
Г-н Димитров, опишете се в резюме като човек и политик?
– Добър пловдивчанин може би. Скоро получих книга с обръщение, което гласеше: За всички тези години в политиката ти не се промени, не втвърди сърцето си, не остави човек в неволя. Това ми се желае да ме въплъщава.
Как се управляваше Пловдив досега?
– В момента Община Пловдив е във финансов колапс. Кметът желае 20 милиона заем поради невъзможността да се изплащат заплати. Транспортният безпорядък е голям. Човек мъчно се придвижва от един квартал в различен. Има напълно блокирани квартали. Градският превоз не е с това належащо качество, което ни се желае и би трябвало да бъде.
Чистота на града е една от аргументите да застана пред Вас като претендент за кмет на Пловдив, защото в работата си като областен кмет имах огромни условия във връзка с почистването, а от моята камбанария не можех да свърша това, което ми се желае.
Какво завещание оставя предшественика Ви Здравко Димитров?
– ГЕРБ ясно се разграничи от сегашното ръководство. Често съм имал вербален спор с кмета на града Здравко Димитров по доста тематики. Като областен кмет дружно с сътрудниците сме упорствали за редица усъвършенствания. Надявам се да имаме опция да ги създадем.
Здравко Димитров ли носи отговорност за финансовия колапс, в който се намира града и положението му сега?
– Факт е, че се започнаха редица поправки. Факт е, че не престават прекомерно дълго. Факт е, че индексацията, която се направи за огромна част от плановете лиши съществени спомагателни средства от бюджета. Проекти бяха забавяни в очакване на индексации. При стартирали планове се постановяваше препроектиране, което е още веднъж закъснение. Много от тях и в този момент са с неразбираем край.
Управлявал съм близо 12 години в „ Тракия “. През това време наложихме с екипа ми бистрота и дейно ръководство на общинските финанси. Доказахме, че може да има дружелюбна администрация в услуга на жителите. Доказахме, че можем да имаме добра зелена система в региона – разширихме територията на парк „ Лаута “ с близо 70 декара, залесихме хиляди нови дръвчета, изградихме напълно нов парк, сега вършим още един.
А какво виждаме в Пловдив – стартирано, несвършено. В доста от нещата липсва подробност. Може би Здравко Димитров имаше своята упоритост да надгради, тъй като всеки кмет с екипа си е задължен да даде своя принос за образа на Пловдив пред България, Европа и Света. Той не съумя да убеди пловдивчани, че прави точна и съответна работа в тази посока. Самият факт, че имаше 9 разнообразни заместник-кмета с 9 ресора, размива отговорността.
Вашият регион в какво положение е, разкопан ли е?
– Не, това не го позволихме. Ремонтите в „ Тракия “ се възнамеряват, тъй че да има поетапност и да не попречват всекидневието на тракийци. Работим в период и постоянно съобразено с мненията и условията на жителите. Това се трансформира традиция – преди всеки ремонт да приказвам със съседите и да се съобразяваме с техните рекомендации.
Пред банкрут ли е Пловдив?
– Силно се надявам да не е. Започнати са толкоз доста неща и нека идващият кмет има опцията да ги приключи. Финансовата политика на Община Пловдив беше неправилна и идващият кмет би трябвало да даде изясненост и оценка на положението, в което се намират финансите на града.
Прозрачността на моето ръководство е ясно. През миналите 12 години доказахме, че в „ Тракия “ работим с отворени порти, обърнати към хората, в „ Тракия “ парите не потъват на никое място.
Само преди броени дни възродихме нещо, което 30 години не работеше – фонтанът пред поликлиниката. Жителите от прилежащите блокове, тракийци и пловдивчани са директни очевидци на това по какъв начин се работи в „ Тракия “.
Какво би трябвало да е бъдещето на панаира?
– Всички помним прелестните изложби в Пловдив. Като дете постоянно съм чакал тези дни, когато хора от цяла България и от целия свят идваха в града ни. Той изрично би трябвало да има бъдеще. Държавата би трябвало да има ефективно присъединяване в собствеността и в развиването на панаира. Нямаме нищо срещу публично-частните партньорства, само че в тази ситуация страната би трябвало да има надзор над Пловдивския панаир – признакът на българската стопанска система.
Какво би трябвало да е бъдещето на Альоша?
– В годините постоянно съм намирал метод да има единение. Само един образец ще ви дам – три парцела с трима разнообразни притежатели и след 6 месеца с добра дума и доста диалози успяхме да стигнем до съгласие. Сега имаме прелестно пространство пред Форума в „ Тракия “. Така, че – разговор, разговор, разговор. Няма да разреша мултиетническият и търпелив Пловдив да има спор по дадена тематика. Моето мнение е доста ясно – не мисля, че нашите герои Левски и Ботев би трябвало да бъдат по-ниско от непознати такива.
Как ще управлявате след изборите?
– Решението за ръководството на града е в ръцете на жителите. Нека да забележим резултатите от изборите.
На локалните избори на 29-ти октомври претендентът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Костадин Димитров е с номер 7 в бюлетината.
Купуването и продаването на гласове са закононарушение.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР